Home Op zoek naar de ideale kapper
Get the look

Op zoek naar de ideale kapper

Aaaaaaaaaaah dit kapsel wil ik en deze alleen ... de kleur is geweldig, het kapsel helemaal zoals jij dat al jaren in je hoofd hebt maar nu volgt de uitdaging ... op zoek naar de kapsalon die dit droomkapsel voor jou kan waarmaken want helaas helaas wij zijn geen Jennifer Aniston of noem een andere willekeurige celebrity met een grote schare aan haartovenaars tot onze beschikking.

Dus vooruit dames en heren ... op zoek naar de ideale kapper.

Tip 1 Doe je research

Hoe zoek je deze ideale kapper? Informeer bij je familie en vrienden, vraag naar hun ervaringen (ook de slechte!). Kijk eens rond op de websites of Facebook van deze kapsalons of klik natuurlijk op DEZE LIJST , makkelijk te selecteren bij jou in de buurt!

Tip 2 Wees realistisch

Wees realistisch, past dit geweldige kapsel wel bij jou? Neem plaatjes mee naar je kapper of laat dit geweldige kapsel zien op je telefoon. Het kan natuurlijk zomaar dat de haarstructuur of de vorm van je hoofd niet bij dit kapsel passen ...

Tip 3 Durf te vragen!

hair-dryer

Vol verwachting klopt je hart, kapmantel om en kappen maar ... maar nee, de kapper begint met technische termen te gooien. Of je het in lagen wil of dat je pony asymmetrisch geknipt moet worden en zo gaat hij/zij maar door.

Pfffffff weet ik veel, ik ben niet de specialist, ik wil alleen maar dat geweldige leuke kapsel wat ik al jaren in mijn hoofd heb ... maar het is misschien toch wel heel verstandig om te vragen aan je kapper wat hij/zij hiermee bedoeld en dit te laten tonen via een foto/plaatje, anders kun je voor hele onaangename moves in je kapsel komen te staan!

Tip 4 Vraag om stylingtips

Stel je voor: ideale kapsel is bereikt, gestyled en geföhnd ren je deur uit, helemaal blij. En dan... the day after, lekker gedoucht sta je te stoeien met je föhn voor de spiegel. Nee, dat lukt niet hé? Vraag je kapper om styling- en föhntips of vraag of je zelf een stukje mag föhnen.

Tip 5 Vraag naar productadvies

Vraag welke stylingproducten je kapper gebruikt. Uiteraard hangt hier een kostenplaatje aan, maar ja je kunt niet verwachten dat het huismerk van de lokale drogist dezelfde werking heeft.

hairstyling

Uiteraard kun je ook via deze site kijken wat de ervaringen zijn met de wat luxere stylingproducten en schroom vooral niet om je eigen ervaringen hierover te delen. Ook handig is om te vragen aan je kapper hoe je deze producten moet gebruiken. Met een overkill aan stylingproducten is je ideale kapsel zeker gedoemd te mislukken ...

Tip 6 Blijf je kapper trouw!

Is je favoriete kapper gevonden? Vasthouden en nooit meer laten gaan! Maak je een afspraak, vraag naar deze kapper. Deze kapper kent jouw haar, weet wat je goed staat en is eerlijk.
Heel veel succes met deze zoektocht, laat me even weten hoe het is afgelopen met jouw droomkapsel?