Home Mannen huidverzorging voor dummies
Solutions

Mannen huidverzorging voor dummies

Steeds meer mannen grijpen niet meer automatisch naar de pot crème van hun vriendin of vrouw, maar kopen zelf een potje. Want als je wel investeert in een nieuwe coupe bij de barbershop en je lijf fit houdt in de sportschool, waarom zou je dan niet investeren in een mooie huid zonder al te veel lijntjes? Werd er vroeger misschien nog lacherig over gedaan als een man diverse potjes in zijn badkamerkastje had staan, inmiddels laat de moderne man zich graag voorlichten over de beste producten voor zijn huidtype. Gelukkig maar, hoewel er nog steeds heel veel manne zijn die geen flauw benul hebben welke potjes en flesjes voor wat is en wat nou eigenlijk een 'beautyroutine' is. Nou, voor die 'dummies' (of dommies?) leggen we dat hier nog een keer héél duidelijk uit!

Huidverzorging mannen

Stap 1: reinigen van het gezicht

Een goede reiniging is het halve werk. Want alleen op een schone huid kunnen de werkstoffen van alles wat je daarop smeert, beter worden opgenomen. Kies bij voorkeur een gezichtsreiniger die mild is voor je huid. Of deze cleanser met pepermuntolie. Verfrissend en toch heel erg mild, want hij bevat geen alcohol.

Stap 2: gezichtscrème

Een hydraterende crème is een must als het op huidverzorging aankomt! Deze face cream met Vitamine C is niet alleen vochtinbrengend, hij is ook gemaakt van duurzame en natuurlijke ingrediënten en kun je zowel overdag als 's nachts gebruiken. Of deze moisturizer met een stoere houtachtige geur, die je huid de hele dag beschermt!

*Voor gevorderden: eerst een serum

Ben je eigenlijk niet meer zo'n 'dummy' als het op huidverzorging aankomt? Een serum geeft de huid een extra boost en deze breng je aan voor je dag- of nachtcrème. Dit serum verstevigt de huid en gaat rimpels tegen. Maar ook voor de beginners is een serum natuurlijk fijn om te gebruiken!

Stap 3: oogcrème

Als je ook op oudere leeftijd nog stralend uit je ogen wilt kijken, is het slim om 's ochtends en 's avonds een oogcrème aan te brengen, die speciaal is gemaakt voor de tere huid rond de ogen en donkere kringen en fijne lijntjes tegengaat. Kan je huid rond de ogen wel wat versteviging gebruiken? Dan is deze oogcrème een fijne, natuurlijke optie. Een nachtje slecht geslapen en last van wallen en donkere kringen? Probeer dan deze nononsense oogcrème, die de bloeddoorstroming stimuleert en geschikt is voor de meest gevoelige ogen.

Stap 4: UV-bescherming

Ja echt? Tenzij je een dagcrème combineert met een SPF (minimaal 15, liever nog hoger in de zomermaanden), is deze stap misschien wel de belangrijkste. Je kunt ook kiezen voor een losse sunscreen. Het voordeel daarvan is dat ze meestal een hogere factor hebben, zoals deze met SPF 50. Door je huid te beschermen tegen UV-stralen, zorg je dat pigmentvlekken geen kans krijgen en ga je vroegtijdige rimpels tegen. Want de zon is een van de grootste boosdoeners voor je huid. Bovendien verminder je ook de kans op huidkanker door blootstelling aan de zon.

*Voor gevorderden: dode huidcellen verwijderen

Voor een gezonde en frisse huid, doe je er goed aan om eens per week een scrub te gebruiken, die alle dode huidcellen verwijdert, die je huid dof kan maken. Een goede mannenscrub  maakt de huid glad, verwijdert dode huidcellen en bevordert de elasticiteit en natuurlijke celvernieuwing van de huid! Heb je niet veel tijd? Combineer het scrubben en reinigen dan, zoals met deze handige exfoliating cleanser, dat ts twee vliegen in één klap!

Heb je alle spulletjes in huis? Ga dan lekker aan de slag met een ritueel dat bij jou past. Probeer het minimaal 2 maanden vol te houden en je zult zien; je huid zal van dankbaarheid gaan stralen!

Cover: The Creative Exchange