Home KAPSEL VAN DE WEEK by Marriët Gakes
Get the look

KAPSEL VAN DE WEEK by Marriët Gakes

Elke week delen kappers een foto van een kapsel waar ze trots op zijn en vertellen erover. Deze week is de beurt aan  Colour Director  Marriët Gakes bij Salon B.

Voor welke gelegenheid heb je dit kapsel gemaakt? Voor de Coiffure Awards 2012*. Ik heb meegedaan in de categorie  ‘Hair Color Technician of the Year’. Met deze serie is mijn 3e Coiffure Award en 2e titel als Color Technician werkelijkheid geworden. (*red: dit is de Oscar uitreiking onder de kappers. Marriët is dit jaar wederom genomineerd voor 'Hair Color Technician of the Year')

Wat maakt deze creatie voor jou zo bijzonder? Het klinkt misschien raar, maar om voor de 2e keer Hair Color Technician of the Year te worden uitgeroepen was voor mij persoonlijk wel bijzonder. Hierdoor laat je toch zien dat je een eigen visie hebt op kleur hebt en deze heb ik door middel van deze shoot visueel kunnen maken. Stiekem toch wel trots.

Waar werk je en hoe lang ben je al kapper? Ik ben 17 jaar werkzaam binnen het kappersvak. Ik heb veel freelance werk gedaan en ervaring in het buitenland opgedaan. Nu werk ik sinds 7 jaar bij B Academy en Salon B als Colour Director met heel veel passie en plezier.

Welk haar maakt je blij? Natuurlijk is haar voor mij pas af als er een mooie kleur inzit. Het moet er sexy uitzien en gezond en glanzend zijn. Ik vind het heel belangrijk dat de kleur en het kapsel speciaal zijn afgestemd op de persoonlijke stijl van de klant, haar gezichtsvorm en haar lifestyle. Je haar is een accessoire dat je 24 uur per dag ‘draagt’ , dus erg belangrijk dat dit persoonlijk op jou is afgestemd.

Bij welke kapsels gaan je handen jeuken er iets aan te doen? Ondanks dat ik een allround haarstylist ben, merk ik dat ik erg op kleur georiënteerd ben!  Waarbij mijn handen het meest gaan jeuken, is als ik ‘foute’ kleuren voorbij zie komen in het straatbeeld. Kleuren die niet bij de persoon passen, of van dat gele kanarieblonde haar. Die klanten zou ik bijna gratis willen kleuren, als ik de tijd zou hebben.

Waar kijk je naar als je iemand een nieuw kapsel moet geven? Als ik iemand echt een heel nieuw kapsel ga geven, vind ik het advies gesprek vooraf bijna net zo belangrijk als het knippen en het kleuren zelf. Elke klant verdiend een persoonlijk advies wat past bij hem of haar. Door er achter te komen waar de grenzen van je klant liggen kan je binnen die grenzen creatief zijn en je je klant verrassen met haar wat je speciaal voor hem of haar hebt ontworpen .

Hoe maak je dit kapsel? Door altijd haar te maken waar jij achter staat. Door jezelf als de persoonlijke ontwerper te zien van een coupe en kleur waar zowel jij, als je klant trots op zijn. Het blijft zo belangrijk om constant te kijken naar de persoon die in je stoel zit. Het personalizen van een kleur en coupe zorgen ervoor dat het haar bij de klant als ‘gegoten’ zitten!

Ben je kapper en is er ook een kapsel waar je trots op bent en over wilt vertellen? Stuur een mail naar info@wiewathaar.nl o.v.v. ‘Kapsel van de week’. Wie weet staat jouw kapsel straks in deze rubriek!