Home Inspiratie & tips voor festival looks in je eigen tuin!
Get the look

Inspiratie & tips voor festival looks in je eigen tuin!

Rond deze tijd zou de festivalkalender helemaal vol staan, tenminste als het een normale zomer zou zijn. Maar dit jaar is niets meer normaal. Door de coronamaatregelen zijn de meeste festivals afgelast en al mogen grote groepen weer bij elkaar komen nu, dan nog is het anders. Meezingen is uit den boze en hutje mutje meedeinen op de muziek mag al helemaal niet. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, kun je ook op andere manieren genieten van die heerlijke festival vibe. Dus laat je haren wapperen, of vlecht ze juist en lees hoe je deze festival looks het beste kunt stylen en verzorgen, YEAH!

Festival looks

Organiseer een mini-festival in je eigen tuin!

Alereerst geef je jouw festival een naam of thema. Dat neem je als uitgangspunt voor de muziek, de aankleding van je tuin of balkon en voor je eigen look.

De lineup

Het grootste voordeel van een thuisfestival is dat jij bepaalt wat voor festival het wordt. Welke festivals bezocht je altijd en welke muziek werd daar gedraaid?

Veel artiesten, dj's, labels, festivals en organisaties schakelen over naar livestreams om verbonden te blijven met hun fans om zo samen een feestje te kunnen bouwen. Kijk hier voor de leukste online concerten

Of kijk hier voor een online festival:

Pimp jezelf

Nu ben jij aan de beurt! Vlechtjes in je haar, een bloemenkrans en leef je uit met make-up. Kijk voor inspiratie naar foto's van dé grote festivals zoals Coachella, Glastonbury en Tomorrowland. Double baby buns zijn ook een big hit dit jaar en snel en makkelijk te maken.

Belangrijk is dat je je haar goed verzorgt en oplet dat het niet gaat klitten bij het uithalen van al die staartjes en vlechtjes. Was het haar met een milde shampoo en verwen je uitgefeestte lokken met een lekker haarmasker. Gaat je haar pluizen na al die uitgehaalde knotjes en vlechten? Dan is deze antifrizz leave-in echt geweldig; je pluis is zo verdwenen! Of is je haar beschadigd door iets te enthousiaste styling? Deze handige repair spray geeft onmiddellijk sterkte, elasticiteit en glans terug aan beschadigd haar.

 Double baby buns

Pimp je tuin of balkon

Natuurlijk ga je geen festival vieren in een doorsnee tuin! Met een paar leuke stylinghulpjes, verander jij je balkon of tuin in een heus festival! Bijvoorbeeld door een groot opblaasbad in je tuin te zetten en die te vullen met unicorns of andere 'speeltjes'. Hoewel de avonden lang licht hebben, moet je erop rekenen dat jouw festival tot in de kleine uurtjes gaat duren, dus zorg voor leuke verlichting. Bij tuincentra kun je makkelijk wat snoeren met lampjes scoren of pak je kerstverlichting weer eens uit de kast! En denk dan aan het volgende:

Een vuurkorf

Lekker hangen of bijkletsen hoort er natuurlijk bij. Een groot kampvuur in je tuin is misschien niet zo slim, maar een vuurkorf is een mooi alternatief. Ze et pallets omheen of zitzakken en je loungehoek is klaar! Staat er een boom in je tuin? Hang daar een hangmat in voor het ultieme gypsiegevoel.

Het feest kan nu beginnen, nodig je vrienden maar uit & have fun!