Home Haarcollectie als ode aan het beroemde model Dovima
Get the look

Haarcollectie als ode aan het beroemde model Dovima

Je gelooft het misschien niet, maar vroeger werd enorm neergekeken op het beroep model. We praten dan over het begin van de 20e eeuw. De beeldschone Dorothy Virginia Margaret Juba werkte in een winkel in New York én ze was model. Daar werd zeer afkeurend op gereageerd totdat op straat de uitgever van de Vogue haar spotte en in contact bracht met de beroemde fotograaf Richard Avedon. Ze poseerde vaak voor hem en sierde menige cover van de Vogue. Haar schoonheid en elegantie en vooral haar mysterieuze glimlach waren legendarisch. Ze gaf zichzelf de artiestennaam 'Dovima' en plaveide met haar doorzettingsvermogen de weg voor vele modellen na haar.

Twee Spaanse topkappers Manuel en Gonzalo vonden dat het tijd was voor een ode aan deze dappere schoonheid Dovima en kwamen met deze collectie. De foto's zijn er in 2 versies: eentje met zonnebril en eentje zonder, maar nog steeds heeft het model een sluier van geheimzinnigheid om haar heen.

De kunstige updo's nodigen nou niet bepaald uit om ze zelf te maken, maar een lust voor het oog zijn ze zeker. Enjoy en laten we blij zijn dat we in een tijd leven dat de meeste vrouwen zelf kunnen bepalen welk beroep ze willen uitoefenen!

Hair: Manuel Mon and Gonzalo Zarauza | Photographer: Pavel Zverev & Alina Paranina | MUA: Tatty Dyakova | Stylist: Visori FashionArt