Home Get the look: de Wispy Bun van Next Hair Guru favoriet Daan
Get the look

Get the look: de Wispy Bun van Next Hair Guru favoriet Daan


De opdracht voor de masterclass van deze week was het creëren van een uniek Avant Garde kapsel met … opgezette dieren! Ilham wilde de kandidaten optimaal testen op techniek en creativiteit. Haar favoriet van deze week is Daan. Zijn creatie was een kapsel waarbij het leek of het werd voortgetrokken door een grote opgezette rat. Deze rat was omwikkeld met een leren koord dat overging in het haar, alsof de rat een soort SM tuigje om had. Het haar was superpluizig gemaakt en kapsel en ‘accessoire’ liepen mooi in elkaar over.
Nu wil niet iedereen met een dode rat in het haar over straat dus vroegen we Daan om deze look te vertalen naar een waanzinnige partylook. Hieronder lees je hoe je de Pluis Knot oftewel de Wispy Bun zelf kunt maken.
Wat heb je nodig?
Haarschuifjes, elastiekje, lange leren veter, föhn, krultang, mousse en haarlak.
Hoe maak je deze look?
Neem vooral de tijd voor stap 1 t/m 4 maar doe de afwerking snel en met gevoel. Deze look moet er nonchalant uit zien.
1. Maak je haar ‘nat’ met veel mousse
2. Doe je haar in een paardenstaart
3. Maak met de krultang plukje voor plukje krullen in de paardenstaart, zet deze in ‘rolletjes’ vast met een schuifje. Het is de bedoeling dat het haar hard en ‘knisperig’ aanvoelt.
4. Na het afkoelen borstel je alle klosjes uit. Hierna haal je alle schuifjes uit je haar en borstel je de staart helemaal uit zodat het haar gaat pluizen
5. Dan pak je al het haar en zet dat vast in een slordige knot van.
6. Pak daarna de leren veter en wikkel die snel een paar keer om het haar heen en knoop het vast. Nu ontstaat er een droge, slordige “klos” van haar.
7. Nu ga je het kapsel in model ‘kneden’. Wrijf nog even stevig tegen de zijkanten en achterkant van het hoofd voor die mooie zachte pluisjes.
8. Denk er aan, deze look is droog, vrouwelijk en pluizig en het is zijn juist die losse uitstekende pluisjes die het mooi maken.
Tenslotte vroegen we Daan wat of wie hem inspireerde bij deze look
“Ik heb dit wel voorbij zien komen bij de shows van Lanvin en Dior. Volgens mij komt deze look uit de jaren 30. Vrouwen droegen het haar vaak in kleine golfjes, alsof er een vlecht in gezeten had. Bij het gezicht zag je dan van die pluizige babyhaartjes, heel mooi.”
Next Hair Guru is het favoriete tv-programma voor iedereen die van fashion houdt. Elke dinsdag op Net5 te zien om 21:30. Tien talentvolle haarstylisten strijden elke dinsdagavond om de titel en Nederlands beste haarstyliste Ilham Mestour gaat samen met Glamour hoofdredactrice Karin Swerink bepalen wie dat wordt. Elke week is er een masterclass waaruit een winnaar wordt gekozen. Daarna volgt een opdracht. Wie zijn de favorieten en wie moet er naar huis?