Home Get the look: Colour Chic van Next Hair Guru kandidaat Felitia
Get the look

Get the look: Colour Chic van Next Hair Guru kandidaat Felitia


De opdracht voor de masterclass van deze week was dat de kandidaten het haar moesten doen van … hun familieleden! Ilham wilde de ‘handtekening’ van de stylisten terugzien in de coupe en kleur. Felitia deed het haar van haar moeder en hoewel dat niet de favoriet van Ilham werd (dat was Maikel), was het resultaat wel elegant, vrouwelijk en chic. Ilham vond het niet bijzonder genoeg maar Felitia wilde haar moeder geen te gewaagde coupe geven! Ze verfde het haar van haar moeder en maakte gebruik van stukjes weave met een rode tint om wat accenten te geven. Daarna heeft ze de coupe bijgesneden naar een ronder model en glad geföhnd.
Hieronder geeft Felitia jullie enkele tips hoe je zelf met extensions en weaves aan de slag kunt om zo je haar tot een kleurrijke coupe om te toveren voor een avond!
Wat heb je nodig?
Extensions of weaves in felle kleuren, klemmetjes die je eraan kunt naaien (verkrijgbaar in de winkel waar je extensions kunt kopen), haarlak, krultang of stijltang
Hoe maak je deze look?
1. Je wast en droogt je haar en verdeel het in een scheiding.
2. Met het inzetten van extensions werk je van achter naar voren. Maak een scheiding in je nek van oor tot oor en zet de rest van je har vast op het hoofd met een klem.
3. Begin met het aanbrengen van plukjes gekleurd haar die je met de aangenaaide klemmetjes vast klikt. Waar de klemmen zitten, toupeer je het haar een beetje, zodat dit er overheen valt.
4. Vervolgens haal je het haar bovenop los en maak je weer een horizontale scheiding, maar nu iets hoger op je hoofd. Zet de plukjes weer vast en werk zo door tot je al het haar hebt gedaan. Let wel op dat er steeds voldoende haar over is om de klemmetjes goed te bedekken.
5. Bewaar 2 plukjes en zet die vast aan de zijkanten van je gezicht, boven je oor.
6. Vervolgens kun je het haar steil maken met een stijltang of krullen aanbrengen met een krultang. Maak je kapsel af met een haarlak.
Voilá, een vrolijke look met sprankelende kleuraccenten! Felitia raadt ons wel aan de extensions of weaves te wassen na gebruik omdat je er stylingproducten op hebt gebruikt. Dit doe je net als je eigen haar, met een shampoo en conditioner.
Tenslotte vroegen we Felitia wat of wie haar inspireerde bij deze look
“ Ik vind Gucci en Prada helemaal te gek. Het haar is chic en vrouwelijk en daar hou ik erg van. Je zult nooit een model zien met een kleur haar maar het is toch ingetogen. Verder vind ik Alexander McQueen geweldig vanwege zijn extravagante kapsels.”
Next Hair Guru is het favoriete tv-programma voor iedereen die van fashion houdt. Elke dinsdag op Net5 te zien om 21:30. Tien talentvolle haarstylisten strijden elke dinsdagavond om de titel en Nederlands beste haarstyliste Ilham Mestour gaat samen met Glamour hoofdredactrice Karin Swerink bepalen wie dat wordt. Elke week is er een masterclass waaruit een winnaar wordt gekozen. Daarna volgt een opdracht. Wie zijn de favorieten en wie moet er naar huis?