Home Experts voorspellen de nieuwste haartrends voor 2016
Get the look

Experts voorspellen de nieuwste haartrends voor 2016

2015 was het jaar van de felle haarkleuren. Van pasteltinten tot rainbow hair tot granny grey, vorig jaar mocht het allemaal! De lange bobs, de zogeheten lobs, waren ook erg populair - in elke vorm dan ook; steil of gekruld. Maar wat worden nu de haartrends voor 2016? Lees wat de internationale experts erover te zeggen hebben!

Rustiger & natuurlijker

Als reactie op al die kleuren in 2015, wordt het kleurpalet in 2016 toch iets rustiger en natuurlijker. Brunettes mogen verschillende tinten licht bruin en karamel blond door het haar heen verven, waardoor het haar meer dimensie krijgt. Of heb je blond haar? Dan mag je ook spelen met verschillende tinten blond om je haar optisch meer diepte te geven. Aldus de New Yorkse haarstyliste Marie Robinson.

Kleur
We zullen nog niet helemaal van de pasteltinten afstappen, want heb jij een koele huidskleur? Dan kan je een zilveren of lichtblauwe kleur goed hebben. Heeft jouw teint een gele ondertoon? Dan kunnen roze pasteltinten zorgen voor een natural blush.

Roze

Bronde

George Papanikolas, een van de meest populaire kleurspecialisten uit Hollywood gelooft dat de Bronde trend nog erg populair zal zijn. Dit werkt namelijk goed voor brunettes die een lichtere haarkleur willen, maar niet geheel blond willen gaan en andersom. En met verschillende highlight-technieken wordt deze trend helemaal leuk! Iedereen kent de balayage en de babylights, maar worden deze twee gecombineerd, heb je weer een totaal nieuwe en interessante haarkleur.

bronde

Jaren 20

De man achter het haar van o.a. Anne Hathaway, Jennifer Lawrence,  Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Rooney Mara, Jennifer Garner, blikt terug naar de roaring twenties. Sterrenkapper Adit Abergel voorspelt de terugkeer van de korte bob, waarbij de haarlijn ongeveer even lang is als je jukbenen. Deze haarstijl is geïnspireerd op de jaren 20, waarin Coco Chanel en Louise Brooks centraal staan. Deze look kan op verschillende manieren gedragen worden. Kies je voor natuurlijk met een golvende textuur of draag jij hem liever strak langs het gezicht?

Cob-coco

Natuurlijke babylights

De man achter de rainbow hair trend, topkapper Daniel Moon denkt dat ook in 2016 platinumblond populair zal blijven. Maar dan minder hard, met subtiele babylights. Actrice Amber Heard is stijlicoon voor deze trend, sexy kleur met een attitude. De stijl voor 2016 is draagbaarder, natuurlijker en zwoeler.

Welke trend wil jij dit jaar proberen?

Meer inspiratie ? Get the look!