Home DE SHOW haarlijn herfst/winter 2012
Get the look

DE SHOW haarlijn herfst/winter 2012

Gisteren werd de nieuwe haarlijn voor dit najaar gepresenteerd door de Gezamelijke Nederlandse Kappers, wederom in het Orpheus Theater in Aperldoorn. De zaal zat helemaal vol, we waren er klaar voor! Haarstylisten Patrick Kalle (Dutch Hair), Natasja Keijzer (Haren van de Keijzer), Richard Hensen (Hensenkappers) en Angela Louise (Variaty) presenteerden on stage hoe de nieuwe looks werden geknipt en gestyled. MOMENTS was het thema en dit kwam tot uitdrukking in tijdelijke kleur effecten, flexibele coupes die in een handomdraai herstyled kunnen worden tot een totaal ander kapsel. Vakmanschap en techniek stonden centraal tijdens deze show. Mensen gaan minder vaak naar de kapper en willen duurzame kapsels. Voor een kwalitatief goede coupe & kleur is men nog steeds bereid te betalen. Ook werden er technieken getoond die weer nieuwe klanten kunnen aantrekken. Zoals tijdelijke pastelkleuren en de dipdye techniek waarbij alleen de uiteinden van het haar worden gekleurd.
Opvallend was dit keer de aandacht voor blackhair en mixed hair. Steeds was er een model met blackhair op het podium. 80% van de bevolkinsgroei is niet Europees dus slimme kappers gaan zich ook meer verdiepen in andere haartypes dan alleen Europees haar. Omdat dit haartype erg droog is, zullen klanten met blackhair vaker voor een treatment naar de kapper gaan.
Ook was er aandacht voor een groot ANKO consumentenonderzoek dat onlangs is uitgekomen "Kiezen of Verliezen". Dat wijst kappers erop dat ze open moeten staan voor de veranderingen die er momenteel plaatsvinden. Klanten zullen vaker internet raadplegen om een kapper of product te vinden. Kappers kunnen daarop inspelen door reviews te vragen van hun tevreden klanten en actief te zijn op social media. Wij zijn het daar natuurlijk helemaal mee eens en zeggen al jaren dat reviews de weg van de toekomst is!
De show was snel, spectaculair en heel inspirerend. Patrick Kalle riep zijn collega's in de zaal op om vooral aandacht te hebben voor goed vakmanschap en overal om me heen zag ik kappers die zaten te popelen om aan de slag te gaan met deze nieuwe looks. Er heerste een geweldige positieve stemming in de zaal. Bekijk de foto's van de avond hieronder (klik op de foto's voor een vergroting).