Home De 5 favoriete beelden van fotograaf Giel Domen
Get the look

De 5 favoriete beelden van fotograaf Giel Domen

Het duo Domen / Van de Velde zorgen in de wereld van haar en fashion voor de meest bijzondere foto’s. Hoewel foto’s de lading lang niet altijd dekt: het gaat om conceptuele expressie, cultuur en geschiedenis. Het dromerige en artistieke oog van Giel in combinatie met Kenneth’s oog voor detail, zorgen voor de meest verassende en bijzondere fashion verhalen. WieWatHaar vroeg fotograaf Giel Domen naar zijn 5 persoonlijke favoriete foto’s en natuurlijk naar zijn 'waarom'.

1. Vogue Style

Pure haartechniek, pure klasse, pure visie en vakmanschap. Passie vertalen naar haar waardoor het dit effect krijgt. Een combinatie van gevoel, connectie en kennis. Massive shoutout en liefde voor deze fotoserie en de personen erachter.

Hair Ilham Mestour for VOGUE ARABIA

2. Big Hair Don’t Care. 

Deze foto ligt me zeer nauw aan het hart. Enerzijds door de connectie met de haarstylist die op zeer jonge leeftijd al waanzinnig mooie creaties maakt, someone to watch, daar word ikzelf altijd heel excited van. Anderzijds omdat het heel erg dicht bij mijn persoonlijke smaak en stijl ligt. Je ziet de puurheid van het vrouwelijke lichaam in contrast met het volle, bewegelijke en getextureerde gevoel in het haar. Ook de mooie kleurcontrasten maken het echt een spot on image voor mij.

Hair Joeri Rouffa @ Androgyn for MIRROR MIRROR magazine

3. A little bit of darkness in our lives

Ik hou ervan wanneer grenzen opgezocht worden en wanneer haar gebruikt wordt  om de verste grenzen mee op te zoeken. Dit is hier een heel mooi voorbeeld van. Het haar word als het ware een kunstobject en door middel van texturen en bewerkingen krijgt het een zeer aparte en ongeziene dimensie. Mijn hart gaat hier veel sneller door kloppen. Naar mate je ervaring opbouwt, leer je ook ieder zijn kracht en specialisatie herkennen. De ervaring met deze getalenteerde hairstylist is gebaseerd op grenzen verleggen en opbouwen. Liefde! 

Hair Joffrey Conings @ Androgyn

4. Glam Bang

Hoe mooi is het als haar het verlengde van een heel verhaal wordt. Dit is een heel duidelijk voorbeeld, waar het haar bijdraagt aan het hele verhaal in editorial shape. Het haar vertelt hier een duidelijk verhaal en versterkt al de omliggende factoren. Door creatieve toepassingen van de haarstyliste wordt het heel erg eigen en uniek en vertelt het een ver verhaal. De connectie met de haarstyliste zorgt er natuurlijk ook voor dat er altijd een sprankeltje magie op de set ontstaat. Heel erg fijn als je zulke energie met mensen kan delen die op één lijn zitten.

Hair Bianca Van Zwieten @ Androgyn for VOGUE MEXICO

5. Vintage Gallore

In de huidige editorial trends zie je vaak dat er gekeken wordt naar het verleden. Ik hou ervan wanneer texturen uit bijvoorbeeld de eighties gebruikt worden om originele vormen te maken waardoor alles in een modern jasje wordt gestoken. Deze foto vertelt dit helemaal. Weer een voorbeeld waarin ons beeld versterkt wordt door de visie van een fantastische haarstyliste die keer op keer ons werk versterkt door haar talent.

Hair Magdalena Loza for GLAMOUR