Home Catwalk Hair door Eugene Souleiman
Get the look

Catwalk Hair door Eugene Souleiman

trends-winter-2014-wella
We hebben de hele zomer nog voor de boeg, maar de fashion trends voor herfst/winter 2014 zijn alweer gepresenteerd! Elke stad heeft iets bijzonders te bieden; zo kijken we naar New York voor sportswear, Londen voor innovatie, Milaan voor glamour en Parijs voor haar dramatiek. Alles bij elkaar bieden ze ons een enorme bron van inspiratie, niet alleen voor mode maar ook voor haar. 

Top haarstylist Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director Care and Styling en Josh Wood, Wella Professional Global Creative Director, Color werken weken aan de ontwerpen voor de kapsels van de modellen. Dit seizoen waren ze verantwoordelijk voor het haar van maar liefst 23 shows! Je kunt dus wel stellen dat deze heren voor een groot deel de haartrends van het komende seizoen bepalen. Voor het komend najaar dagen ze de standaard schoonheidsnormen uit met hun BORDERLINE BEAUTY. Hiervoor onderscheiden ze 3 trends:

1. ARTS & CRAFTS
Het haar lijkt geboetseerd met hier en daar een knipoog naar Sci-Fi. Eugene was geïnspireerd door romantiek uit de ruimte. Het haar zat strak naar achteren of werd zelfs gemengd met wol om zo de vorm van het hoofd te kunnen 'boetseren'. Kapsels werden kunst, waarbij haar bijna als stof werd benaderd zodat het kapsel letterlijk een verlengstuk van de kleding werd. Bekijk de indrukwekkende creaties!

wella-arts-crafts

 

2. SPONTANITEIT
Deze trend is ontstaan vanuit het idee dat de beste kapsels soms zomaar ontstaan. Een onverwachte losse lok hier en daar, geven het haar een extra dimensie. Eugene was geïnspireerd door modellen die soms snel hun haar even opsteken, waardoor prachtige effecten ontstaan. Deze trend is afgekeken van street-style haar.

wella-spontaniteit

 

3. GRAPHIC GRUNGE
"Dit is het haar dat vrouwen willen en waarvan mannen willen dat hun vriendin het heeft", aldus Eugene. Deze trrend staat voor sexy haar, met een rock n roll accent. Het haar wordt los gedragen, wel of niet met een zijscheiding of pony en met extra body bij de haaraanzet.

wella-graphic-grunge

Welke trend spreek jou het meest aan?

Dit bericht is overgenomen van een persbericht van Wella Professionals