Home Bijzonder KAPSEL van Mariël Slegers
Get the look

Bijzonder KAPSEL van Mariël Slegers

Kappers vertellen over een kapsel dat voor hun een speciale betekenis heeft. Deze keer is Mariël Slegers van TOP Kappers aan de beurt.

Voor welke gelegenheid heb je dit kapsel gemaakt?
Om deel te nemen aan de Coiffure Awards 2013. Mijn inspiratie kwam voort uit een borstbeeld wat ik ook zelf heb gemaakt. Steen heeft iets “eeuwigs” dat vergaat niet en ik wilde een serie maken die dat liet zien.

Wat maakt deze creatie voor jou zo bijzonder?
Omdat dit kapsel precies laat zien wat ik in mijn hoofd had zitten, mede dankzij de fotograaf. Het was moeilijk te kiezen welke foto uit de serie ik wilde insturen. Op deze foto staat mijn dochter dat maakt het voor mij extra speciaal

Kapper-Mariel-Slegers

Waar werk je en hoe lang ben je al kapper?
Ik ben eigenaresse van TOP kappers hair, nails & make-up in Helmond. Ik zit ongeveer 29 jaar in het vak waarvan al meer dan 23 jaar als zelfstandige.

Welk haar maakt je blij?
Ik word blij als ik een persoon een kapsel kan geven wat bij diegene past. Het totaalplaatje moet kloppen. Ook word ik blij van glanzend fantastisch gekleurd en geknipt haar wat op een natuurlijke manier wordt gestyled.

Bij welke kapsels gaan je handen jeuken?
Eigenlijk bij alle onverzorgde coupes.

Waar kijk je naar als je iemand een nieuw kapsel geeft?
Ik probeer door de bril van die persoon te kijken. Door vragen te stellen probeer ik samen tot een passende oplossing te komen.

Hoe maak je dit kapsel?
Dit kapsel heb ik met een Ombre techniek gekleurd. Het is van nature halflang haar met een slag. Ik heb met een Orbit tang deze fijne krul gemaakt en het daarna op mijn manier uitgewerkt.

kapsel-top-kappers

Fotograaf: Richard Monsieurs | Visagist: Renée Baudoin

Ben je kapper en is er ook een kapsel waar je trots op bent en over wilt vertellen? Mail ons naar info@wiewathaar.nl o.v.v. ‘Kapsel van de week’. Wie weet staat jouw kapsel straks in deze rubriek!