Home BACKSTAGE AFW Messy & Smooth Dandies bij Sjaak Hullekes
Get the look

BACKSTAGE AFW Messy & Smooth Dandies bij Sjaak Hullekes

Sjaak Hullekes veranderde de catwalk even in een straat ten tijde van de industriële revolutie. Modellen zoefden langs op glanzende stadsfietsen, trokken een sprintje of lieten zich afzetten door een lichtblauwe Volvo oldtimer.
Hun gelikte vetkuiven waren tot in de puntjes gestyled – je kon de haren bijna tellen – maar er waren ook rommelige kapsels die oogden alsof iemand er met twee handen doorheen had gewoeld. Sommige mannen droegen een gleufhoed onder de arm of toverden nonchalant een krant uit hun binnenzak tevoorschijn. Berni Ottjes van kapsalon B Burny's in Axel, Terneuzen en Hulst was verantwoordelijk voor de kapsels. Berni: "Deze kapsels  hebben langere lengtes bovenop, waarbij de contourlijnen kort zijn gehouden. Het is een flexibel kapsel. Aan de ene kant kun je het haar glad föhnen en finishen met een gel voor een wetlook effect. Of je geeft dit kapsel met de lange lok aan de voorzijde een meer edgy, messy look, waarbij de eigen struktuur van het haar beter uitkomt".
SMOOTH look
Het haar wordt gladgeföhnd met de Nude Touch Natural Finish, waarbij elk haartje glad op z'n plek moet zitten. Dit product geeft het haar al glans, maar voor nog meer glans met een wetlook is de Tecni.Art Fix Move gebruikt. De Bouncy Wax zorgt voor extra lange hold.
MESSY look
In het half natte haar wordt veel mousse (Tecni.Art Full Volume Extra) aangebracht. Daarna wordt een haarnetje over het haar gedaan en wordt het product als het ware ingedroogd met een föhn. Hierdoor krijgt het kapsel een mat en edgy effect. Een ander fijn product voor deze look is de Homme Mat die het haar een matte finish geeft.

Berni Ottjes behoort tot de top van internationale haarstylisten. Commercieel gekleurd haar is zijn handelsmerk en hij omschrijft zijn kleurtechnieken als harmonieus, vrouwelijk en sexy. Berni is verantwoordelijk voor het haar van modellen bij fashionshoots en verzorgd wereldwijd seminars en shows, van Griekenland tot Rusland en van Italië tot Korea. Ook sleepte hij vele prijzen in de wacht: zo won hij drie keer de Color Trophy Overall Award en werd hij driemaal verkozen tot Hairdresser of the Year. Sleutel tot zijn succes is het feit dat hij zichzelf keer op keer weet te vernieuwen.