Home BACKSTAGE AFW Japanse Lokken bij Edwin Oudshoorn
Get the look

BACKSTAGE AFW Japanse Lokken bij Edwin Oudshoorn

Modeontwerper Edwin Oudshoorn toonde een romantische collectie met zoete pastelkleuren, vlinderprints, bloemen en lange avondjaponnen. Een midzomernachtsprookje maar dan middenin de winter.

Tommy Hagen van Tommy'z Toko in Amsterdam was verantwoordelijk voor de kapsels die bleken geïnspireerd op een traditionele oosterse haardracht.

Tommy in overleg met Edwin Oudshoorn

Tommy: “Edwin wilde 'high-class' Japanse kapsels uit de jaren 30-40, origami. Ik ben daarop doorgegaan en heb deze organische kapsels gemaakt, die allen een Japanse twist hebben. De schouders moesten vrijgehouden worden, zodat de kleding beter zou uitkomen."

 

 

 

Het lange haar van de modellen werd eerst drooggeföhnd, nadat er Potionizer in was gedaan voor meer volume. Bovenop worden lokken in een twist vastgezet met stokjes. Om het haar tussendoor te steilen en de laatste pluis weg te werken, werd de Steampod gebruikt, een nieuwe stoomsteiltang van L'Oreál Professionnel. Om het lange haar nog meer body te geven, werden aan de achterzijde extensions ingezet. Vervolgens worden - op het oog nonchalant, maar Tommy deed het met uiterste precisie - op verschillende plekken in het haar dunne staarten gemaakt en met een zgn. looptool werden de staarten naar binnen gestrokken zodat overal bollingen ontstonden. Om het haar nog meer volume te geven werden verschillende plukken tegengekamd. Dit is een kapsel dat niet eenvoudig na te maken is, maar je op het ook moet maken. De plukken werden daarna op verschillende plaatsen vastgezet met behulp van dunne koordjes en haarpinnen. Het resultaat was een natuurlijke ogend kapsel, dat hier en daar wat uitgezakt leek. Sommige modellen droegen kunstig gemaakte haarstukjes.