Home Back to the seventies met Salon B
Get the look

Back to the seventies met Salon B

Salon-B-soft-focusDit jaar zien we veel invloeden uit de seventies op de catwalks. Natuurlijk niet letterlijk, maar vooral de vrouwelijke elementen uit die tijd. Salon B is achter de schermen van vele grote modeshows geen onbekende en laat zich graag inspireren door de trends die momenteel leven. De hoge taille, wijde pijpen, suede jassen, dat willen we wel. Maar Farrah Fawcett lokken laten we liever voor wat ze zijn. Zonder té retro te worden, heeft Salon B het luxe gevoel van deze periode weten te vertalen naar hun eigen 'SOFT FOCUS' collectie. We like!
Enkele elementen die terugkomen:
1. Soft finish
Salon-B_2015_soft2 Salon-B-2015_soft
Wij kiezen voor een ‘Soft Focus’ finish. Brushed-out waves en natuurlijke volume, altijd zacht en glanzend. Haar mag zeker messy en rommelig zijn, maar wel met een vrouwelijke velvety shine in plaats van grungy of waxy.
2. Botte lijnen
Salon-B-2015_bot
Of je nu kiest voor een bob, lob of een langere lengte, zorg dat de onderkant bot geknipt is. Dit maakt dat het haar lekker vol oogt en geeft het gelijk een gezonde, ‘freshly cut’ uitstraling. Om er extra vorm in te brengen of om de valling van het haar te beïnvloeden, laat je er interne lagen in knippen. Op deze manier krijg je meer body in het haar zonder dat de lagen zichtbaar zijn.
3. Volume in de breedte
Salon-B-2015_volume Salon-B-2015_volume2
In de jaren zestig draaide de haarlook om zo veel mogelijk volume op de kruin, maar in de jaren zeventig maakten de beehives juist plaats voor volume in de breedte. Draag het haar wat voller naar de zijkanten toe en accentueer dit met een slag in het haar.
4. Soft highlights
Salon-B-2015_highlights
Dit jaar zien we veel natuurlijke en zachte tinten terugkomen, zoals 'Cool beige' en 'Baby blonde'. Door subtiele highlight technieken ziet het haar er gezonder en dynamischer uit. De Balayage techniek creëert meer diepte en geeft dimensie aan je haar. Perfect voor vrouwen die een brunette feel willen houden met een zomerse inslag. Babylights zijn ideaal als je zelf lichtblond haar hebt. De highlights worden heel fijn op het haar ingezet, waardoor je eigen haarkleur gelift wordt en het een sunkissed finish heeft.
Dit artikel komt van een persbericht van Salon B