Home Arabia, haarcreaties voor hoofd en lichaam
Get the look

Arabia, haarcreaties voor hoofd en lichaam


Uniek initiatief van modeontwerper DJANGO Steenbakker (winnaar Project Catwalk 2007), Piet-Jan Duivenvoorden (Hairdresser of the year 2010) en Balmain Hair. Haar dat verder gaat dan alleen hoofdbedekking. Het resultaat  was een geweldige show en een prachtige fotoserie. Leuk, dit soort innovatieve projecten, daar houden wij van!

Piet-Jan Duivenvoorden:"Het idee om haarjurken te maken leefde al langer binnen ons team en is niet nieuw, alleen nog nooit goed uitgevoerd. De foto's die je hiervan vindt op Google, lijken meer op berenvellen met erg veel haar over elkaar. Enorme gewaden, totaal niet vrouwelijk of sexy. Dat moest anders. Samen met DJANGO (winnaar van Project Catwalk 2007) heb ik de jurken ontworpen. Voor dit resultaat wilden we de allerbeste haarkwaliteit in zwart / wit. Balmain Hair is de enige die dit in huis heeft met AA kwaliteit en tailor made op de juiste kleur, structuur en lengte. Het resultaat is een kleine collectie van 5 couture jurkjes van haar. Met een geweldig succes tijdens de show van de Coiffure Awards op 15 mei in de RAI Amsterdam, zijn de eerste stappen gezet om NIK, DJANGO en Balmain Hair in Nederland en daarbuiten op de kaart te zetten."
DJANGO: "Piet-Jan Duivenvoorden vroeg om mijn hulp het concept uit te denken voor de Coiffure Awards finaleshow. Hij wilde een Black & White haarshow verzorgen, maar niet zoals geëikte haarshows met complete bouwwerken op het hoofd. Ik bood mijn hulp aan met de voorwaarde dat het duidelijke outfits zouden worden en ik mijn signatuur erin kwijt kon. Je wilt immers geen dravende haarbalen over de catwalk laten paraderen. Ik weet dat Piet-Jan van strakke lijnen houdt en een vrij minimalistische basis wil hebben.
Dit artikel is overgenomen van een persbericht van Balmain