Home Amsterdam Fashion Week 2014 HAIR report (part 1)
Get the look

Amsterdam Fashion Week 2014 HAIR report (part 1)

AFW-2014De Amsterdam Fashion Week is weer losgebarsten en wederom is L'Oréal Professionnel sponsor en verantwoordelijk voor de prachtige hairdo's van de modellen. Bekijk hier ons verslag van dag 2, 3 en 4 en lees wat de haarstylisten zelf zeggen over hun creaties.

DAY 2 - Jan Boelo
De collectie van deze veelbelovende jonge modeontwerper is uitgevoerd in zwart, bruin, terra en metallics. Hij combineert het stoere van leer en suède met de magie en geheimzinnigheid uit de vertellingen van Duizend-en-een-nacht.

Jan-Boelo-afw-day-2

Chef de Cabine Tommy Hagen liet alle modellen backstage zelf een paardenstaart maken, waardoor het haar eenmaal los een soort ongedefinieerde slag krijgt. Dwarrelig en vooral niet te gepolijst, alsof  ze door een windvlaag hebben gelopen. Gewapend met zijn old time favorite Potionizer en nieuwe lieveling Tecni.ART Hot Style Iron Finish creëerde hij van daaruit rauwe coupes met een ‘waasje’ erover. De oplettende kijker ontdekt bij de kruin één omhoog vliegende lok als speels detail.

DAY 3 - MaryMe-JimmyPaul
Het ontwerpersduo, liet zich ditmaal beïnvloeden door heftige weersomstandigheden: tsunami’s, aardbevingen en donderstormen. Ook het feit dat mensen binnenkort een reis naar Mars kunnen maken, inspireerde hen. 

MaryMe--Jimmy-Paul-afw-day3

Olaf van den Wildenberg "Vanuit het idee dat planeet aarde door die extreme omstandigheden onleefbaar is geworden, creëerden ze een collectie voor de new generation die besluit: wij gaan naar Mars."

DAY 4 - Dorhout Mees
Sprookjesachtige lange japonnen die tot op de vloer reiken met gemarmerde prints en accessoires met de structuur van boombast. 

AFW-Dorhout-Mees-Day-4

Chef de Cabine Ashley Emmanuel Henn wijkt voor deze show af van zijn gebruikelijke stijl. "Een waaierig beeld, alsof het aan de achterkant vacuüm is gezogen. Met mijn handen heb ik het haar opgestoken door het herhaaldelijk te knopen als een schoenveter. Daardoor komt er een natuurlijke beweging in en zijn de modellen echt individuen. De coupes hebben een vloeiend, fluffy uiterlijk; ik wilde niet dat het stekelig zou worden.”

Dit artikel is overgenomen van een persbericht van L'Oréal Professionnel