Home Dé place to be voor barbers op 7 & 8 april!
PRO NIEUWS

Dé place to be voor barbers op 7 & 8 april!

Leah-Hayden-Cassidy_IMG_9083-1

BarberSociety Live, het enige en grootste barber event van de Benelux, is dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor Barbers & Herenkappers en iedereen die interesse heeft in de wereld van het herenvak. De vierde editie van dit tweedaagse event gericht op het barber/herenvak vindt plaats op zondag 7 en maandag 8 april in Zuiveringshal West van de Westergasfabriek in Amsterdam. Tijdens deze editie krijgen ook de minderbedeelden aandacht. Barbers van vrijwilligersorganisatie Barber Angels Brotherhood zullen dak- en thuislozen uit Amsterdam een gratis knipbeurt geven. 

Wij zijn vanaf het begin sponsor van dit event omdat wij erin geloven dat dit fantastische vak een eigen podium verdient. Niet voor niets schieten de barbershops als paddenstoelen uit de grond, er is duidelijk behoefte aan een eigen plek voor mannen. Reden dat wij ons ook als sponsor aan de battles verbonden hebben, is omdat wij geloven in wedstrijden en wij het aanmoedigen om mee te doen.

BarberSociety Battles

Na het succes van vorig jaar, toen de BarberSociety Battles voor het eerst werden gehouden en deelnemers voor een live publiek de strijd aangingen om hun vaardigheden en creativiteit te bewijzen, krijgen de BarberSociety Battles in 2019 een vervolg. Er vinden twee BarberSociety Battles plaats, powered by 1922 by JM Keune:

  1. Zondag 7 april: BARBERSOCIETY BATTLE - powered by 1922 by JM Keune

Professionele barbers/herenkappers die eigenaar of werkzaam zijn bij een herenkapsalon/barbershop (nationaal en internationaal) mogen deelnemen aan de wedstrijd. Naast de eer, de titel ‘BarberSociety Winner of the Year 2019’, maken deelnemers kans op o.a. een prijzenpakket met € 1.000,- cash.

  1. Maandag 8 april: BARBERSOCIETY YOUNG TALENT BATTLE - powered by 1922 by JM Keune

Deze leerlingen wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met kappersopleidingen van Nederlandse scholen en barbiersopleidingen. Er wordt een scholenklassement opgemaakt waarbij de top-3 winnaars in de prijzen vallen. Prijzen bestaan uit aantrekkelijke productpakketten beschikbaar gesteld door sponsoren.

In 2018 vonden er direct na de battles al inschrijvingen plaats voor 2019, dus we verwachten dat nog meer barbers en leerlingen het tegen elkaar gaan opnemen. Dit juichen wij toe, het meedoen aan wedstrijden is immers erg goed voor je ontwikkeling en creativiteit. Voor niet-deelnemers is het ook leerzaam om de battles te zien. Je doet er inspiratie op en je ziet verschillen in (culturele) kniptechnieken.

Programma

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de website en social media kanalen. Vast staat dat deze vierde editie shows biedt van grootse barber talenten uit binnen- en buitenland waaronder ambassadeurs van 1922 by JM Keune en Redken Brews. Daarnaast is er een show met verrassingselement! In het bijzonder is BarberSociety er trots op om vanuit LA Julius Cvesar naar Amsterdam te brengen die zich gevestigd heeft als een van de toonaangevende krachten van de barber industrie. Zijn diverse gewaagde haarstijlen zijn te zien op zijn alsmaar groeiende instagram account @JuliusCaesar met 95k volgers. Wegens een inspirerende show in 2018 zal ook dit jaar de Asia Hair Masters Association uit China/Hong Kong de Aziatische visie op herenkapsels laten zien. Tot slot vullen seminars en workshops weer het programma (tegen een extra vergoeding) met op zondag een exclusief ‘profile seminar’ van Chris Foster en op maandag onder andere een ‘blades, fades & hair tattoos’ look & learn van educator Barber B (UK) en Ramses Versluis (NL).

Daarnaast zijn onder andere de volgende spraakmakende barbers reeds bevestigd:

  • Alan Beak & Liam J. Twist, Ruger Barber (UK)
  • Surprise act Barber B and his Piranha Barber Academy (UK)
  • Hayden Cassidy (IR/DU)
  • Woody barber&Tonino masterbarber, Spaghetti’s barbershop (IT)
  • Luigi Scapicchio en team, Shaving Academia Scapicchio (IT)

Traditiegetrouw is de legendarische UK barber Chris Foster moderator van BarberSociety Live en houdt hij iedereen op energieke wijze op de hoogte van het programma.

Must see

Het is duidelijk dat dit event voor iedereen die interesse heeft in de wereld van het barber/herenvak, een ‘must see’ is! Twee dagen gevuld met de beste barber talenten, inspirerende shows, interessante seminars, prestigieuze battles, demo’s, de aanwezigheid van lifestyle merken én de beste en nieuwste vak gerelateerde merken, producten & tools en nog veel meer.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum, tijd & locatie 

Zondag 7 april  | 11.00 – 18.00 uur

Maandag 8 april | 10.00 – 17.00 uur

Zuiveringshal West, Westergasfabriek, Amsterdam

Tickets

Tickets zijn alleen online beschikbaar verkrijgbaar via de website. Tot 28 februari zijn er Early Bird-tickets verkrijgbaar.

Meer informatie

www.barbersocietylive.com