Home Wat worden de make-up trends voor 2016?
Get the look

Wat worden de make-up trends voor 2016?

De fashion shows voor spring/summer 2016 zijn allang weer achter de rug. Raar eigenlijk, want wij zitten nog in hartje winter en de zomer lijkt nog ver weg! Maar daar schijnt verandering in te komen. Steeds meer modemerken vinden het niet van deze tijd om de collecties pas zoveel later te verkopen dan de shows. Beter. Je ziet toch liever een trend voorbijkomen, die je meteen kunt oppikken?

Maar goed, voor dit jaar zijn we dus maar eens in de mode archieven gedoken om uit te zoeken wat nou de make-up trends voor deze zomer worden, volgens de MUA's van de catwalk. En als je ze heel leuk vind, hoef je niet tot het voorjaar te wachten en mag je hier alvast meteen je inspiratie uithalen. Enjoy your make-up!

Rode lipjes

red-lips-02 red-lips-01

Gezien bij o.a. Dolce & Gabbana, Nina Ricci, Jason Wu en DKNY. De kleur is sneeuwwitje rood en is en blijft vrouwelijk. Wel moet je opletten dat je de lipstick secuur aanbrengt, want met deze kleur vallen foutjes extra op!

Blue eyes

Blue-02 Blue-01

En dan bedoelen we niet de kleur van je ogen, maar blauwe oogmake-up. Van donkerblauwe glitter tot felblauwe strepen, zolang de kleur maar blauw is zit je goed. Nu staat deze kleur het mooist bij blauwe of bruine ogen. Zijn je ogen groen van kleur? Neem dan kleuren die richting paars gaan. We zagen deze trend bij de shows van o.a. Missoni, Hugo Boss, Chanel en Sonia Rykiel.

Ga voor brons!

Bronzer-01 Bronzer-02

Niets is zo zomers als een beetje bronzer bij een neutrale make-up! Dat vleugje bruin van de eerste zonnestralen kun je makkelijk nabootsen met een bronzer en een highlighter.Gespot bij Chloé, Tommy Hilfiger, MichaelKors, Alberta Ferretti en Isabel Marant.

Wimperwerk

wimpers-02 wimpers-01

We zagen de afgelopen seizoenen niet veel mascara, maar voor komend seizoen wordt er weer veel met de wimpers gedaan, zij het niet op de traditionele manier. Zolang het maar niet de klassieke zwarte mascara was die netjes op de wimpers zat, mocht alles. Blauwe mascara, spinneweb-wimpers en zelfs de wimpers 'verplaatsen' zagen we bij o.a. Marni, Louis Vutton,