Home Kapper Joffrey Conings over geluk
BEAUTIFUL PEOPLE

Kapper Joffrey Conings over geluk

Wat maakt nou echt gelukkig en wat betekent geluk eigenlijk voor je? Dat verschilt per persoon, maar wat we allemaal gemeen hebben, is dat we ons leven lang zullen streven naar geluk. Want is dat niet waarom we het allemaal doen? Kappers zijn een van de gelukkigste beroepsgroepen die er bestaan. Misschien komt dat wel doordat geven ook gelukkig maakt. En kappers geven de hele dag. Hun doel is tenslotte om die klant met een BIG smile de salon uit te laten lopen! Ook komt het misschien doordat kappers nog echt persoonlijk contact hebben met mensen, gemiddeld brengt een klant meer dan 30 minuten in de stoel door en dat is uniek in deze tijd van steeds meer digitalisering.

Wij waren benieuwd naar deze 'happy hairdressers', misschien kunnen we nog wel wat van ze leren bij onze eigen zoektocht naar meer geluk. Dit is een nieuwe rubriek, elke keer vragen we een kapper naar geluk. Dit keer vertelt kapper Joffrey Conings wat hem gelukkig maakt.

MOOI VAN BINNEN & BUITEN

Je moet je eerst goed en mooi vanbinnen voelen, dan pas kun je dat ook uitstralen naar de buitenkant. Zolang je vanbinnen niet goed in je vel zit, kun je je ook niet goed voelen over hoe je er uitziet. Je ziet dat bij klanten onmiddellijk, ik voel dat meteen aan. Soms is het echt beter om te werken aan de binnenkant, voordat je je mooi kunt voelen. Natuurlijk zeg ik dat niet tegen de klant, maar ik zie het wel.

KAPPER OF COACH?

Ik zie mezelf als beiden. Ik denk dat een kapper altijd een haarcoach moet zijn voor zijn klanten. Ik geef bijvoorbeeld altijd productadvies, handige tips die de klant thuis kan toepassen. Ik geef zoveel mogelijk informatie mee, want als een klant een kapsel thuis niet kan stylen, zal hij of zij er ook niet blij mee zijn.

Als je gelukkig bent, volgt geld vanzelf

GELD OF GELUK?

Vooral geluk, geld volgt dan vanzelf wel. Maar ook hier geldt; je moet je eerst goed vanbinnen voelen. Als dat niet het geval is, zal geld je ook niet gelukkig maken. Ik heb weleens besloten een shoot niet te doen omdat het team niet goed voelde. Ik kies toch altijd in eerste instantie voor geluk. Ik kan niet werken in een omgeving, waarin ik me bijvoorbeeld niet goed voel. Het resultaat zal dan toch niet worden wat ik ervan zou willen.

Wat betekent geluk voor jou?

Een gevoel van voldoening hebben en geslaagd zijn in datgene dat je wilde bereiken. Als je geslaagd bent in je missie, dán ga je pas echt geluk voelen. Die missie is natuurlijk anders voor iedereen, maar ik geloof wel dat mensen een doel moeten hebben om gelukkig te kunnen zijn.

Hoe geef je geluk door?

Door anderen positieve energie te geven en door samen met anderen een gemeenschappelijk doel te hebben. Want samen kunnen dromen nog groter worden en sneller realiteit worden. En de weg ernaartoe, die soms zwaar kan zijn, kun je dan ook met anderen delen. Andere mensen zijn heel belangrijk voor mij, dat moeten mensen zijn die bij me passen. Als je werkt met gelijkgezinde mensen, voel je je erna goed omdat je dan kunt bereiken wat je zelf wilde bereiken. Als dat niet het geval is, dan ga je automatisch het resultaat niet goed vinden. Daarom is het vinden van de juiste mensen bij een beroep als kapper zo belangrijk.

En eigenlijk geldt dat ook voor mijn klanten. Een klant moet ook passen bij de kapper en omgekeerd. Fijne klanten die bij mijn stijl van werken passen, maken me ook gelukkig. Als de kapper en klant een goede match zijn, krijg je een goed resultaat, anders niet. Als ik zie dat het ideaalbeeld van een klant ver afstaat van mijn idee, dan kan ik een klant weigeren. Ik kan dan toch nooit voldoen aan de verwachtingen van zo’n klant.

Nog tijd voor ontspanning?

Ik kan van hele kleine dingen genieten. Bijvoorbeeld iets eten of drinken met vrienden, ik kom dan echt tot rust. Praten en filosoferen over het leven met vrienden vind ik ook heel fijn. Vooral als je dan de tijd even kunt vergeten en geen haast hebt. Dan kan ik me echt ontspannen.