Home In 2 stappen een stralende look door 'strobing'
SPECIALS & UPDATES

In 2 stappen een stralende look door 'strobing'

's Ochtends heb je vaak geen tijd om je gezicht heel gedetailleerd te gaan contouren met een crème contourkit. Het kost tijd om tot een goed resultaat te komen en je hebt een hele hoop plamuur op je gezicht! Handig voor fotoshoots, maar niet in het dagelijks leven. Veel meiden kiezen daarom voor een snelle en makkelijke manier om bepaalde punten van het gezicht op te lichten. Dit noem je tegenwoordig 'strobing'.

Voor strobing hoef je echt geen visagist te zijn en ook niet veel producten te bezitten. Je hebt slechts één product nodig: een (vloeibare) highlighter. Ik ga meestal voor de highlighter 'soft & gentle' van MAC. Deze staat vrijwel iedereen en is makkelijk aan te brengen. Je kunt ook de 'strobe cream' van MAC aanschaffen.

img_como_e_a_tecnica_de_strobing_20908_orig

Hoe breng je dit aan volgens de strobing techniek?

  1. Bepaal welke delen van het gezicht je wilt oplichten en pak alvast een klein kwastje of gebruik je vinger. Nu kun je aan de slag met strobing!
  2. Ik breng de highlighter aan op het hoogste punt van mijn jukbeenderen, onder mijn wenkbrauw, in de binnenste ooghoeken, op de neusbrug en het midden van mijn kin.

Je kunt eventueel ook een beetje op het midden van je voorhoofd en een beetje op je 'cupidoboogje' (middelste deel van je bovenlip) aanbrengen. Het plaatje geeft aan waar je de strobing techniek toe zou kunnen passen.

face-highlighting

Wil je het liever maar op één plek aanbrengen? Ga dan voor de jukbeenderen. Hier is het effect van strobing met highlighter het grootst.

hihgh

Als het goed is zie je er nu wat stralender en gezonder uit. Het 'strobing' effect is heerlijk subtiel. Ik vind zelf dat een beetje highlighter toch een mooie glowy en frisse uitstraling geeft. 'Strobing' is niet ingewikkeld en binnen een paar minuten gedaan. Ook heb je er totaal geen last van, omdat je je huid niet afsluit met een dikke crèmelaag. Je kunt de 'strobing' techniek ook voor een feestje gebruiken zodat je nét wat meer uitstraling hebt. Let wel op dat je niet té ver doorslaat met highlighter, tenzij je een glimworm of discobal look wilt namaken.

Breng jij wel eens highlighter aan op je gezicht? Is strobing iets voor jou?