Home Een avondlook met donswimpers
Get the look

Een avondlook met donswimpers

Gisteren liet Shu Uemura Art of Hair zien wat de plannen voor 2016 worden. Dit merk is oorspronkelijk gestart door de gelijknamige Japanse makeupartist. Later is daar een luxe haarlijn bij gekomen, die alleen bij de duurdere kapsalons verkrijgbaar is.

De shu vrouw

Maar wie is die 'Shu Uemura vrouw' nou eigenlijk? Natuurlijk bestaat dé Shu-vrouw niet (om het even makkelijk af te korten), maar een persoon is altijd handig om een visie mee te communiceren. Dus liep een bloedmooi model met jaloersmakende lange haren de Amsterdamse loft binnen waar de presentatie werd gehouden. Aan de hand van 3 looks werd de Shu-vrouw neergezet. Haarstylist Rick van der Meer en  Makeup Artist Lydia Thann lieten zien hoe deze vrouw er voor verschillende gelegenheden uitziet. Tenslotte werd de avond-look gemaakt, waarbij haar lange haren in een gladde chignon werden vastgezet. Rick vertelde dat inspiratiebron de Japanse Geisha was. Een blonde Geisha, leuk! Want dat is helemaal waar Shu Uemura voor staat; East meets West.

bont-wimpers

Helemaal waanzinnig werd deze look door de prachtige makeup van Lydia. Lydia vertelde dat het soms heel leuk is te spelen met makeup. Zo hoeft je de ogen niet altijd zo op te maken dat de makeup aan de buitenzijden donkerder is. Ze liet zien hoe mooi het ook kan zijn om dit net om te draaien, dus donkere oogschaduw aan de binnenkant van het oog.

En ook is het prima om eens te experimenteren met een felle kleur, die je dan mooi en subtiel laat uitlopen. Zo zie je er niet meteen als een clown uit, maar haal je wel je ogen op met wat kleur. En die kleur hoeft niet beperkt te blijven tot de ogen. In plaats van de gebruikelijke highlighter kleur, nam Lydia felgeel, dat ze aanzette bovenop de jukbeenderen. Doordat de makeup prachtig werd geblend, wat het effect ook hier heel draagbaar en subtiel.

Tips van Lydia

  1. Gebruik eens een andere (lichte) kleur als highlighter
  2. Donkere oogschaduw staat ook heel mooi aan de binnenkant van je ogen
  3. Doe eens gekke, valse wimpers op voor een extravagant effect

wimpers-2

Minder subtiel, maar heel erg leuk waren de gekke 'furry lashes' in donkergroen. Haar inspiratie kwam van de makeuplijn van Shu Uemura, die elk jaar in beperkte oplage valse wimpers uitbrengt in samenwerking met niemand minder dan Karl Lagerfeld.

Shupette

Vorig jaar had Karl zijn geliefde kat als thema genomen; de befaamde Choupette die zelfs een eigen Instagram account heeft met meer dan 79000 volgers! De naam van de collectie werd omgedoopt tot Shupette. Geïnspireerd door het zachte vachtje van dit beestje waren de valse wimpers dit jaar van donshaartjes. Jammergenoeg is de makeup van Shu Uemura niet meer in Nederland verkrijgbaar, maar zeg nooit nooit! In ieder geval heeft Lydia gisterenavond andere wimpers gebruikt, maar zeker zo mooi!

Shupette

Zou je ook een avondje uit willen met zulke donswimpers?