Home Winnen begint bij jezelf overwinnen
BEWUSTWORDING

Winnen begint bij jezelf overwinnen

Jij bent niet je gedachten. Eigenlijk weten we dat meestal wel, maar waarom kunnen we ons dan zo druk of bang maken om iets? En hoe komen we daar vanaf? Want angsten belemmeren ons alleen maar om het beste uit onszelf te halen, ze maken ons klein en achterdochtig en halen vaak het slechtste in ons naar boven. Lees daarom verder hoe jij de eerste stappen kunt zetten om je angsten en daarmee jezelf te overwinnen! Niet voor niets is ons thema deze maand WINNER, en daarmee doelen we niet alleen op mensen die iets winnen, maar vooral op het overwinnen van jezelf. Als dat je lukt, ben je in onze ogen al een winnaar!

Soms kun je zo tegen iets opzien, dat je angst je letterlijk verlamt. Niet handig als je iets wilt presteren of anders doen. Hoe kom je van die angst af? Lees onze tips hoe ook jij een winnaar kunt zijn zonder angsten!

1. Identificeer je angst

Onbekend is vaak eng. Want hoe kun je iets controleren dat je niet kent? Daarom helpt het om je angst te identificeren. Waar ben je precies bang voor? Onderzoek en benoem het en ga er vervolgens aan werken.

2. Weg met je je angst!

Weet je waar je precies bang voor bent? Schrijf het op een briefje en verbrand het. Dit symbolisch ritueel kan je helpen om je angst uit je bewustzijn te halen. Weg ermee!

3. Maak je angst klein

Nu je weet waar je bang voor bent, kun je je vervolgens afvragen waarom deze angst bij je op komt. Probeer je angst te 'kleineren' en minder belangrijk te maken. Zie het niet als iets negatiefs dat jou in de greep houdt, maar als een uitdaging om te overwinnen en zo de beste versie van jezelf te worden. Zo maak je de angst kleiner.

4. Babysteps

Angsten die je helemaal in hun macht houden beletten je om je dromen waar te maken. Ze houden je tegen om je mooiste leven te leiden en dat is zo zonde! Als het niet lukt om je angst in een keer te bedwingen, probeer het dan in kleine stapjes. Dus spring niet meteen in het diepe, maar gebruik eerst zwembandjes. Langzamerhand zul je merken dat die hele grote angst afbrokkelt.

5. Denk anti-angst

We zeiden het al: je bent niet wat je denkt. Maar soms lijken je gedachten de overmacht te krijgen. Als je steeds aan je angst denkt, wordt die steeds groter. Probeer eens 'anti-angst' te denken. Moet je voor een groot publiek spreken? Denk dan aan wat je te zeggen hebt en waarom iedereen dat zou moeten horen. Probeer om te denken en blijf dat in je gedachten herhalen.

6. Met rechte rug

Mensen die veel angsten kennen, gaan ook een lichaamshouding aannemen die dat uitstraalt. Je maakt jezelf letterlijk klein. Let erop dat je je rug recht houdt en je borst vooruit. Met zo'n lichaamshouding voel je je meteen zelfverzekerder.

Zelfvertrouwen is het tegenovergestelde van bang zijn. Daarom is het slim om je altijd goed te voelen over jezelf. Vind je jezelf waard om naar een kapsalon of schoonheidssalon te gaan? Maak meteen een afspraak, want een stralende huid en een goed geknipt kapsel doen wonderen voor je zelfvertrouwen! Gun jezelf eens een verwenmoment en laat die angsten los. Iedereen kan zichzelf overwinnen, jij ook!

Check out deze winners!