Home Winnaar Luxe Salon Award 2015 - Lifestyle Salon & Spa
Events & Awards

Winnaar Luxe Salon Award 2015 - Lifestyle Salon & Spa

Een oase van luxe in de Flevopolder, die 'plotseling' de award won voor de beste kapsalon in het luxe segment. Wat maakt deze salon zo speciaal en wie zitten erachter. Lezen jullie mee?

Waarom de Kapsalon Award?

Vorig jaar werden we al benaderd door het PR bureau van Aveda en dit jaar besloten we ervoor te gaan met het idee “niet geschoten is altijd mis”. Maar hoe verder we kwamen, hoe meer we ons gingen inzetten. Eerst waren we een beetje terughoudend omdat ons merk niet een van de sponsoren was. Maar we hebben gezien dat dat niets uitmaakte, de verkiezing is heel eerlijk verlopen.

Lifestyle-almere-01

Wat deed de overwinning met je?

Veel. We proberen onze gasten een volledige service te bieden en hieruit blijkt dat dit is gelukt. We noemen ze trouwens bewust gasten en niet klanten, gasten vinden we beter klinken. Ook is de winst een mooie waardering voor onze medewerkers. We kregen in het begin vaak de vraag waarom we een luxe segment salon wilden starten in Almere, maar wij hebben daar altijd in geloofd. Nadat we nog maar 2 jaar open zijn, is dit echt een kroon op ons werk.

Wat heeft de Award je tot nu toe gebracht?

We kregen al veel aandacht van bloggers en leveranciers. Maar sinds het winnen van de award is dat vertienvoudigd! Ook hebben we zelf de publiciteit opgezocht. Het heeft ons veel nieuwe gasten opgeleverd.

Hoe belangrijk is klantenfeedback?

Heel belangrijk, je kunt zo toetsen of je het nog steeds goed doet. Met een hoger cijfer merk je toch dat mensen eerder voor jou kiezen dan voor een andere salon.

Waarom kapper?

Mijn (Nancy’s) moeder was kapster en ik het er nooit aan getwijfeld dat ik dat ook wilde. Deze salon is onze ultieme droom. Ik had al een goedlopende salon, maar we wilden het nog een keer helemaal compleet doen en dat is met deze salon gelukt!

Lifestyle-almere-02

En waarom een salon in Almere?

Dat is een bewuste keuze. Ik (Nancy) woon al sinds mijn 6e in Almere en we vonden dat deze stad er echt klaar voor was. Bovendien krijgen we ook veel gasten uit het Gooi, Amsterdam, Groningen en Zwolle. Dus mensen nemen echt de moeite om te komen.

"Mensen willen er best voor betalen als er ook iets tegenover staat."

Uitgangspunten van Lifestyle Salon & Spa

We wilden een complete beauty beleving bieden om onze gasten helemaal te kunnen verwennen, van top tot teen. We hebben heel bewust voor exclusiviteit gekozen omdat we merken dat mensen best meer willen betalen als daar iets tegenover staat.

Onderscheidend

Bij ons is de klant koning, we behandelen onze klanten ook echt als gasten. Het is een beleving. Je kunt bij ons alles laten doen, niet alleen je haar. Een bezoek aan onze salon is echt een verwenmoment voor jezelf.

Klantenbinding

We hebben een loyaliteitskaart waarmee onze gasten punten kunnen sparen. Ze krijgen bij een bepaald aantal punten een voucher die je tegen producten kunt inwisselen. Wij vinden het heel belangrijk om ook onze trouwe gasten te belonen. Verder hebben we een ‘Tell-a-Friend’ actie. Iedereen die een iemand aandraagt krijgt een kortingsvoucher, evenals degene die wordt aangemeld. Zo belonen we dubbel!

Lifestyle-almere-03

Welke stad inspireert het meest?

New York voelt voor ons als een beetje thuis, een stukje Amsterdam. Die stad is altijd in beweging en vernieuwend, heel inspirerend!

Wat staat nog op je bucket list?

Op dit moment staat nog een interne uitbreiding op de planken en wie weet … misschien openen we ooit nog een 2e salon!