Home Winnaar Barber Battle komt uit Griekenland!
PRO NIEUWS

Winnaar Barber Battle komt uit Griekenland!

Maar liefst 1.200 barbers en fans van het herenvak hebben op 7 en 8 april de vierde editie van BarberSociety Live bezocht in Amsterdam! Dit unieke event dat de Westergasfabriek jaarlijks omtovert in een walhalla voor stoere mannen, is het grootste barberevent van de Benelux. Naast shows & seminars en circa 35 merken die zich presenteerden, waren er ook twee BarberSociety battles-powered by 1922 by J.M. Keune.

Grieks talent

Er deden deze editie 20 barbers en 20 leerlingen mee aan de battles, maar liefst twee keer zoveel ten opzichte van 2018. Op zondag 7 april streden moedige barbers uit binnen- en buitenland voor de eer en mooie prijzen in Zuiveringshal West van de Westergasfabriek. De Griek Vasilis Liaramantzas uit Athene ging er met de hoofdprijs vandoor. Vasilis mocht zich overtuigend BarberSociety Winner of the Year 2019 noemen. Niels Wachtmeester van Be’s Barbershop Coevorden was de beste Nederlander (van de 10 Nederlanders). Hij behaalde maar liefst een 5e plaats in het totale klassement. De Young Talent battle op maandag 8 april was in samenwerking met Nederlandse kappersscholen. Deze werd gewonnen door Sajjad Farsi van ROC Friese Poort Leeuwarden. In 2018 werd hij tweede. Zie de bijlage voor de top 5 uitslagen.

Barber Angels 

Dit jaar was er ook aandacht voor de daklozen en mensen die geen geld hebben om naar de kapper te gaan. Twintig barbers van vrijwilligersorganisatie ‘Barber Angels Brotherhood’ deden mee. Zij hebben op zondagmiddag 7 april op het terras van BarberSociety Live zo’n 70 dak- en thuislozen uit het Westerpark en omgeving voorzien van een gratis knipbeurt.

Wat was BSL 2019 een prachtig event, de saamhorigheid onder de barbers is enorm en zorgde voor een supersfeer. Wij zijn ontzettend trots op deze vierde editie! Trots op een verdubbeling in aantal battle deelnemers, trots op het aantrekken van meer internationale bezoekers. Trots op het fantastische diverse programma van barber talenten die op het podium hun skills lieten zien en de mooie merken die zich presenteerden en trots op het mooie vrijwilligersinitiatief van de Barber Angels. Maar bovenal zijn we trots op de vele positieve reacties van de bezoekers, want daar doe je het voor! Prachtig dat zoveel barbers, herenkappers en andere geïnteresseerden op dit event met elkaar verbonden zijn, van elkaar leren en hun ervaringen uitwisselen!

Marc van de Hare

www.barbersocietylive.com

Lees ook : Het fotoverslag van BarberSociety Live 2018 in Amsterdam