wimperextensions
Home Wimperextensions, dit moet je weten!
De expert

Wimperextensions, dit moet je weten!

Een mooie oogopslag trekt meteen de aandacht! Je kunt nog zulke mooie kleding dragen, maar je ogen, wenkbrauwen en kapsel trekken de meeste aandacht. Zorg daarom dat jouw ogen stralen! Je wimpers zijn ook erg belangrijk om dat voor elkaar te krijgen.

Mooie, lange, volle wimpers is de wens van iedere vrouw en vereiste voor een verleidelijke oogopslag. Niet voor niets is mascara een van de meestverkochte beautyproducten; elke seconde gaan er wereldwijd miljoenen van over de toonbank. Maar mascara kan uitlopen en moet je elke avond voor het slapengaan verwijderen. Je kunt je wimpers donkerder laten verven, iets dat vooral veel blonde vrouwen doen. Maar dan nog zijn je wimpers niet dikker en ja, je wilt ook wel heel graag dat ze krullen! Dit moet je weten over wimperextensions!

Lash extensions

Gelukkig is daar tegenwoordig een slimme oplossing voor: wimperextensions! Dat moet je door een professional laten doen, die heel voorzichtig kleine haartjes tussen je wimpers plakt. Maar dan wel zo dat het blijft zitten (ze vallen niet uit, zoals dat met valse wimpers het geval is). Eigenlijk werkt het net zoals met extensions voor je haar. Wimperextensions of 'lash extensions' is niet voor niets een heel populaire beautybehandeling geworden.

Het voordeel is geen gehannes meer met mascara en vooral in de winter is dat erg fijn, want niet elke mascara weerstaat een regenbui! Jouw volle wimpers blijven gewoon zitten, alsof ze je zijn geschonken door moeder natuur zelf!

Dit effect wil je waarschijnlijk niet!

Zo werkt het

De basis voor deze extensions zijn je eigen wimpers. Het succes van de behandeling is afhankelijk van de lengte en conditie van jouw wimpers. Als je bijvoorbeeld korte wimpers hebt, wordt het lastiger om hele lange wimpers te laten zetten. Daarom is het belangrijk om naar een goede professional te gaan, die hier ervaring mee heeft. Samen kunnen jullie dan kijken welk effect je wilt en wat jouw mogelijkheden zijn. Want je wilt natuurlijk wel dat het er natuurlijk uit gaat zien en niet maanden rondlopen als een soort drag queen.

Er wordt ook gekeken naar je leeftijd, hoeveel make-up je draagt en welke vorm je ogen heeft. Als je bijvoorbeeld hangende oogleden hebt, kun je beter geen krullende extensions nemen. Het maakt verder niet uit of je korte of lange wimpers hebt, je kun altijd wimperextensions laten doen. 

De wimpers worden haartje voor haartje gezet en daarmee worden je eigen wimpers verlengd. Zo krijg je een heel natuurlijk effect. Vergeet niet dat je ook wimpers verliest en dat na verloop van tijd ook je extensions minder effect gaan krijgen en uitgroeien. Normaal verlies je 1 tot 2 wimpers per dag. Maar doordat op iedere wimper een extension is gezet, zullen er nooit gaten in je wimpers ontstaan. Na een paar weken ga je wel merken dat je wimpers minder vol zijn. Maar dan kun je je wimpers weer bij laten vullen. Meestal gebeurt dat na 3 weken, maar dat verschilt per persoon.

Zo, dit was (bijna) alles dat je moet weten over wimperextensions. Toch niets voor jou? Lees ook over de effecten van een wimperserum

Meer accent op je ogen? Bekijk dan deze tutorial voor een winged eyeliner!

Beeld: Hayley Kim Design | Sharon McCutcheon