Home Wij klappen ook voor de kapper!
Hair update

Wij klappen ook voor de kapper!

De hele wereld is momenteel in de ban van het Coronavirus en dat verbindt ons. We maken ons in eerste instantie zorgen over onze gezondheid en die van onze dierbaren. Maar ook hebben we zorgen over de financiële klappen die er wellicht gaan komen. Kappers hebben het momenteel extra zwaar. Het mooie van het kappersvak is dat het nog een van de weinige beroepen is waarbij je minimaal een half uur één op één contact hebt met je kapper. Het is een heel persoonlijk vak, waarbij aanraking een vereiste is. Maar juist nu - met het advies om minimaal 1,5 meter afstand te houden van elkaar - is dat gegeven een enorm nadeel.

Sommige salons sluiten om die reden. Zij stellen dat het onmogelijk is om hun vak nu nog uit te kunnen oefenen. Veel bedrijven moeten sluiten van de overheid, maar kapsalons mogen nog wel gewoon open blijven. Dat betekent dat kappers deze moeilijke keuze zelf moeten maken. Kappers die besluiten toch door te werken, doen er alles aan om dat zo veilig mogelijk te doen. Voor hun klanten, maar niet in de laatste plaats ook voor hun medewerkers en henzelf. Een zware beslissing voor elke kapper.

Wij leven mee met deze kanjers, die er altijd voor hebben gezorgd dat wij weer stralend de salon uitliepen. Die een praatje met ons maakten in de stoel en ons adviseerden over ons kapsel. Dat deden ze onvermoeibaar en met passie. Daarom vinden wij dat ook zij in deze moeilijke tijden een applaus verdienen. Dat kun je letterlijk nemen, maar je kunt je kapper ook helpen door juist nu wat extra's te besteden, zodat de klappen iets worden verzacht.

Open of dicht?

Is jouw salon nog gewoon open? Maak dan een afspraak en wil je dat om een of andere reden toch niet doen, koop dan een tegoedbon of bestel een extra shampoo. Dat is niet alleen fijn voor jezelf - want professionele producten zijn nu eenmaal beter voor je haar - daarmee steek je ook jouw kapper een hart onder de riem.

Heeft jouw kapper er toch voor gekozen nu de deuren tijdelijk te sluiten? Kijk dan of je alvast een afspraak over een aantal weken via de website kunt inplannen. Of neem je voor wat meer te besteden bij je volgende bezoek. Want we willen toch allemaal dat onze kappers goed uit deze crisis komen, zodat we straks weer fijn ons haar kunnen laten knippen & kleuren. Laten we elkaar helpen in deze zware tijd en vergeet je kapper niet!

Cover: ATC Comm Photo

Lees ook Heb jij je afspraak al gemaakt? Of Naar de kapper met hippe mondkapjes!