Home Wella zet grote stap richting meer duurzaamheid met Elements
SUSTAINABLE BEAUTY

Wella zet grote stap richting meer duurzaamheid met Elements

Wist je dat 70% van alle kappersklanten liever naar een salon gaat waar duurzame producten worden gebruikt? Dat feit was Wella Professionals ook niet ontgaan en daarom maakt deze grote spelen in de kappersbranche forse stappen richting een duurzamer beleid. Goed nieuws voor alle 'greenies' onder ons!

Onlangs was ik aanwezig bij de prachtig georganiseerde lancering van hun nieuwste productlijn Elements. Nu is het niet makkelijk om ten tijde van corona een event te organiseren, maar Wella Professionals pakte dat meteen goed en verantwoord aan. We verbleven in het hippe eco-hotel Unbound in Amsterdam, middenin de woeste natuur van de rafelranden van de stad. Met een klein clubje werden we geïnformeerd over de plannen van Wella Professionals en deze nieuwe producten.

Wist je dat 70% van klanten liever een salon bezoekt met duurzame producten?

Meer duurzaamheid

Want Elements is nog maar de eerste stap in de duurzame richting, er gaat nog veel meer gebeuren! Ook werd ons verteld dat Wella Professionals meedoet aan het sympathieke Green Scissors initiatief van onze expert Richard Bindels. Hier kun je daar meer over lezen. Zij gaan 30% van de maandelijkse bijdrage voor hun rekening nemen, die deelnemende salons moeten betalen. Hierdoor wordt straks nog meer afval van de kapsalon recycled, waaronder het haar zelf!

Elements voor een gezonde hoofdhuid

De producten omringt door de natuurlijke ingrediënten

De nieuwe Elements producten bevatten tot 99% natuurlijke ingrediënten, zoals aloe vera, katoen, witte thee en olijfolie. Wat er niet in zit: siliconen, sulfaten en dierlijke stoffen. De producten zijn vooral gericht op een gezonde en schone hoofdhuid.

Alle verpakkingen zijn gemaakt van recycled plastic
Unieke pre-shampoo tegen een vettige hoofdhuid

De UNBOUND experience

We hadden een heerlijke kamer, die iets weg had van een Scandinavische blokhut. Alle Elements producten lagen klaar om meteen uitgeprobeerd te worden!

Unbound is een groene oase aan de rand van Amsterdam

Op onze kamer stond een mandje met allerlei fijne goodies, zoals zaadjes voor een bloemenexplosie in je tuin (heerlijk voor de bijtjes!) en alle producten van Elements.

Haren wassen doe ik liever thuis en ik ga de producten dan ook zeker proberen. Wat ik alvast wel kan verklappen is dat ze heerlijk ruiken. Vooral de pre-shampoo ruikt verslavend lekker!

Na een stormachtige nacht, die eigenlijk perfect paste in deze setting, ging ik heerlijk uitgerust weer naar huis met een goedgevulde goodiebag en veel informatie rijker!

De ecologische gebouwen van het complex
Een heerlijke plek om even tot rust te komen!

Lees ook: Nieuw in de salon