Home Wel of niet doen? Extra rekenen na een doe-het-zelf verfbeurt
Haarpraat

Wel of niet doen? Extra rekenen na een doe-het-zelf verfbeurt

Nieuwe rubriek, waarbij we elke keer een - van de werkvloer gegrepen - vraag stellen aan een hair of beauty professional. Wat zou jij doen?

Het zal vooral in deze periode veel voorkomen; klanten die toch naar de drogist zijn gegaan om zelf aan de slag te gaan met een pakje verf. Nu is haren verven al een lastig klusje met zo'n setje van de kapper, maar dat is een nood-breekt-wet gevalletje. Daar hebben kappers natuurlijk alle begrip voor.

Wat doe je?

Maar wat doe je als kapper als je straks klanten krijgt die helemaal niet bij jou zijn geweest voor zo'n setje, maar zelf (zonder advies of professionele producten) aan de slag zijn gegaan? Reken je zo'n klant dan extra voor de tijd die jij bezig bent dat weer op te lossen?

Onze expert Saskia Bolk van Hairmoments by Saskia in Weerselo gaat geen extra kosten berekenen:

Ik ga geen extra kosten berekenen. Klanten moet gewoon alle behandelingen die ik nodig ben om mijn eindresultaat te bereiken betalen. Het enige wat ik ze wel zal 'verplichten' een beauty behandeling (dat is een treatment onder de stoomkap) tijdens de kleurbehandeling en verzorgende professionele producten voor thuis. Waarom? Dit zorgt voor een goede haarkwaliteit en geeft een mooier eind resultaat met glans. Bovendien is de kleur dan ook langer houdbaar. Een win winsituatie. dus.

Onze andere expert Esmie Post van Esmie’s Hairstyling vindt dat je dit wel in rekening kunt brengen:

Mag dit werk beloond worden? Ja! Deze klant komt in paniek naar jou toe om jouw vakkennis en professionaliteit. De uren en het werk dat je daaraan besteedt mogen worden beloond.

Zorg wel vooraf dat je duidelijk met de klant afspreekt welk behandelplan je gaat toepassen, hoeveel tijd er wordt gespendeerd en zeker wat de kosten zijn. Zo voorkomen we achteraf onaangename verrassingen!

Wat vind jij? Laat het ons weten in je reactie!