Home Wees solidair en ga nu even niet naar de kapper!
Hair update

Wees solidair en ga nu even niet naar de kapper!

Ze ziet ze overal: corona coupes. Lange haren met droge puntjes en een duidelijke uitgroei. Korte koppies, die niets meer hebben van een fade of leuke pixie. Te lange pony's of wat scheef bijgeknipte lokken ... Tja, wat kun je verwachten als kappers niet mogen werken en je zelf niet zo handig bent met de schaar. Want laten we wel wezen; het kappersvak is een ambacht waarvoor je vele jaren trainingen & school moet hebben gevolgd.

Niet iedereen kan zomaar een schaar oppakken en daarmee een mooi kapsel tevoorschijn toveren. Toch lijkt het daar soms wel op ...

Frustrerend

Het moet heel frustrerend zijn voor kappers om tussen de corona coupes ook nog (te) veel pasgeknipte kapsels voorbij zien komen. Op straat, op de televisie ... Een belediging voor kappers, die gedwongen thuis zitten, ondernemers die momenteel het water aan de lippen staat.

Waar gaat het om? Dat we samen een virus de baas worden, of dat je haar goed zit?

Saamhorigheid

Laat iedereen wat meer saamhorigheid tonen tijdens deze periode en accepteren dat er even geen strakke coupes mogelijk zijn als kappers gedwongen moeten sluiten. En dan met de nadruk op 'iedereen', want dit zorgt alleen maar voor meer frustratie in een toch al noodlijdende branche op dit moment.

Uit solidariteit zou het gepast zijn om nu even niet naar de kapper te gaan. Zodat iedereen kan ervaren hoe erg het is om je kapper te missen. Want waar gaat het in deze crisis nou om? Dat we samen een virus de baas worden, of dat je haar goed zit? Straks kan het weer, als iedereen de deuren weer mag openen. Maar nu illegaal je haar laten knippen? Niet doen!

Wees solidair met je kapper!

Wees solidair met de kappers en draag je corona coupe met opgeheven hoofd!

Ga daarom niet je kapper bellen, breng hem of haar niet in verlegenheid. Wees solidair met alle kappers, die het toch al moeilijk hebben. Laten we hopen dat de salons snel weer open mogen en dat kappers nu de overheidssteun krijgen die heel hard nodig is. Want als deze situatie nog veel langer duurt, zijn er straks geen kapsalons meer en zo'n situatie wil toch niemand? Draag je corona coupe met opgeheven hoofd. Dat staat je in deze tijd toch echt beter dan een strak kapsel!

Kappers verleiden

Tenslotte nog even dit: door de beperkte steun die de kappersbranche ontvangt, is het heel verleidelijk voor een kapper om iemand toch thuis te knippen tegen een royale beloning. Vooral als het geld op is en er eten op de plank moet komen. Wie zijn dan de schuldigen? Mensen die kappers - met hun rug tegen de muur - verleiden tot knippen, of de kapper zelf? Juist, daarom moet je de kapper niet vragen om iets te doen dat niet mag en waarvoor hij een boete kan krijgen. Dat is niet alleen vervelend voor de kapper zelf, maar ook voor al die andere kappers die het nu zwaar hebben.

Beeld: Vanessa Garcia