Home We missen onze kappers!
Hair update

We missen onze kappers!

Na al die weken wil ik wel weer eens naar de kapper! Want niemand kan mijn haar zo mooi kleuren en knippen als zij. Mijn uitgroei heb ik al bijgewerkt met een setje dat ik af kon halen bij de salon, maar dat is toch niet hetzelfde. Bovendien snap ik er niets van dat niet noodzakelijke winkels als IKEA, Gamma en de Bijenkorf wel open zijn en massa's publiek mogen trekken en een kapsalon, waar het er veel persoonlijker aan toegaat niet. Ik vertrouw mijn kapster toch echt meer dan een vreemde in de wandelgangen van de IKEA! Bovendien weet ik dat zij er alles aan zal doen om mijn veiligheid en die van haarzelf zeker te stellen. Veel kappers zijn allang bezig met allerlei voorzorgsmaatregelen en het gaat er bij mij niet in dat ik wel een afspraak mag maken voor de jaarlijkse controle bij de tandarts - ook niet echt een dringende noodzaak - en niet naar de kapper mag. Ik ben heel bang dat veel salons het niet zullen redden als dit allemaal nog veel langer gaat duren en hoop dan ook dat er binnenkort nieuws komt dat ze weer open mogen, het liefst nog eerder dan 20 mei!

En dat ik niet alleen sta met die opvatting, blijkt wel. Het onderzoeksbureau Motivaction* heeft in opdracht van Kapperskorting.com gevraagd hoe Nederlanders hierover denken. Een meerderheid van 69% vindt dat de kapsalons weer open zouden kunnen als kappers maatregelen nemen om besmetting tegen te gaan. En dat doen ze! Heel veel kappers zijn al weken bezig om spullen te bestellen en te kijken hoe ze op een veilige manier hun vak weer kunnen uitoefenen!

69% vindt dat kapsalons weer open zouden kunnen als er maatregelen worden genomen!

De helft van de Nederlanders vindt het bovendien vervelend dat de salons gesloten zijn en wacht vol ongeduld af wanneer de kappers hun deuren weer mogen openen. We gaan liever naar de kapper dan naar een restaurant of naar onze sportschool. Toch snapt 52% dat de salons gesloten moesten worden omdat knippen nu eenmaal niet gaat op 1,5 meter afstand. Maar de helft van de Nederlanders denkt nu dat het wel kan mits de kapper maatregelen neemt.

Deze maatregelen zijn bijvoorbeeld het dragen van handschoenen, mondkapjes en schermen tussen de klanten. In Duitsland, Oostenrijk en Denemarken zijn de salons al wel weer open, dus waarom zou Nederland niet kunnen volgen?

Laten we hopen dat de salons 20 mei - wat mij betreft het liefst nog eerder (!) - weer open mogen, mits er bescherming tegen besmetting wordt geboden. Ik weet in ieder geval dat ik meteen weer een afspraak ga maken als dat straks weer kan. Bovendien wordt deze branche anders onnodig hard geraakt en ben ik bang dat veel salons het niet gaan redden. Fingers crossed en laten we hopen op positief nieuws!

*Het onderzoek is online uitgevoerd onder 930 Nederlanders in de leeftijd van 18 tot en met 75 jaar, representatief voor Nederland, op 29 april en 30 april 2020. Motivaction is lid van de MOA en maakt deel uit van de Research Keurmerkgroep.

Photo by  Element5 Digital

Dilemma: Wat als de klant de corona regels maar onzin vindt?