Home Wat verandert er na corona?
BEWUSTWORDING

Wat verandert er na corona?

Nederland gaat langzamerhand weer terug naar 'normaal', maar wat gaat er veranderen in de salon? Wat mag weer terugkomen en wat mag wegblijven?

Ismahan Obenali

Corona is heeft ook veel bewustwording gebracht en is niet alleen maar negatief geweest.

Persoonlijk contact

Ik denk dat het 1 op 1 contact met mijn klanten voorop blijft staan. Ik heb nooit de ambitie gehad om veel mensen in de salon te hebben, zowel klanten als medewerkers. Ik wilde nooit een productiesalon zijn, ik wilde maatwerk leveren. Dat is ook de reden dat ik online geen boekingen doen. Ik plan alle afspraken via de app in. Vrouwen die een uitgebreide kleurbehandeling willen, weten dat ze mij een appje moeten sturen met een voor foto en een foto van het kapsel dat ze willen. Hierdoor kan ik de afspraken heel goed qua tijd inplannen.

Minimaliseren

Dit deed ik al voor de coronaperiode, maar juist nu zijn mensen deze aanpak nog meer gaan waarderen. Dit had ik niet verwacht, maar het blijkt heel goed bij deze tijdgeest te passen. Terwijl ik toch veel collega's spreek en de meesten deze aanpak niet als haalbaar zagen voor hun salon. Corona heeft met dat idee wel korte metten gemaakt en je ziet nu dat collega's eigenlijk gedwongen werden om door corona te gaan minimaliseren.

Genieten van het ambacht

Nu alles weer een beetje teruggaat naar 'normaal', wordt mijn minimalistische kijk op het leven het mijn ambacht alleen maar groter. Ik geloof heilig dat dit de toekomst is, want ik geniet zo meer van het leven en ik zie mijn vak op deze manier op enorm groeien. Ik handel namelijk altijd vanuit mijn gevoel en doe de dingen opdat ik gelukkig ben met mijn werk en mijn leven. Dat blijkt dus in de praktijk ook te werken en dat is heel mooi.

Bewustwording

Ik denk dat als we allemaal wat minimalistischer worden, we een mooie periode gaan krijgen na corona. Corona is heeft ook veel bewustwording gebracht en is niet alleen maar negatief geweest. Ook de mensen die niet willen inzien dat ze anders in het leven moeten staan, zijn nu gedwongen om toch anders naar het leven te kijken.

Minder angst, meer knuffels

Wel hoop ik dat de angst bij mensen eruit gaat! Dat de consument zonder zorgen en onzekerheid van een kappersbezoek kan genieten. Handen schudden en de 3 zoenen heb ik niet gemist. Wel de stevige knuffel, die mag van mij weer snel terug . Ook heb ik ervaren dat onze consument meer budget had om aan hun haar te besteden. Zo konden wij op de werkvloer meer realiseren betreft hun wensen. Dat mag van mij ook blijven!

Lees hier meer van Ismahan Obenali