Home Wat kan ik doen tegen droog en pluizig haar?
Hair solutions

Wat kan ik doen tegen droog en pluizig haar?

De meeste vrouwen hebben er wel eens last van: droog en haar met pluis, vooral tijdens de wintermaanden. De verwarming kan het haar droger maken, maar ook het gebruik van hittestylers en chemische stoffen. Gelukkig is er wel iets aan te doen, lees maar verder!

SOLUTIONS voor droog en pluizig haar

In veel haarproducten zitten schadelijke stoffen, die je haar kunnen uitdrogen met pluizig haar als gevolg. Siliconen maken het haar misschien snel zichtbaar gladder, op de lange termijn drogen ze het haar uit. Dat geldt ook voor alcohol en zo zijn er nog talloze ingrediënten, waardoor je haar droog wordt.

Ook het stylen met een stijltang, krultang of haardroger kan het haar uitdrogen. Zorg daarom dat je deze tools met mate gebruikt en nooit op de hoogste stand.

In de winter kan de centrale verwarming het haar extra uitdrogen en statisch maken. Merk je dat je hier last van hebt, investeer dan in een luchtbevochtiger. Je huid en haar zal je dankbaar zijn!

Wat doe ik eraan?

Het is altijd slim om te kijken welke stoffen in je haarproducten zitten, zodat je kunt zien of er uitdrogende ingrediënten in zitten. Daarnaast helpt het om jezelf én je haar af en toe te verwennen met een speciale oil treatment om het haar intensief te voeden. Elk haar kan van tijd tot tijd wel zo'n extra boost gebruiken!

Aromatherapie en een hot oil treatment voor je haar was nog nooit zo gezond voor haar en hoofdhuid. Geef pluis geen kans en ga voor ongekende glans en ultieme hydratatie van je haar.

Kapster & eigenares PureLou Milou de Nijs

Een kaars voor mijn haar?

Het eco-merk Orli heeft 2 schattige kaarsjes, een voor haar en een voor hem. De kaarsjes moet je gewoon aansteken zoals elke kaars. Door de warmte wordt de olie vloeibaar. Zoals je kunt zien zit er een tuitje aan de kaarshouder en hiermee kun je voorzichtig wat vloeibare olie op je hoofdhuid gieten om in te masseren.

De kaars bevat o.a. Morokkaanse arganolie, kokosolie, Shea Butter en Hawaiian Kukui notenolie.  Deze warme olie is geschikt voor zowel het haar als het gezicht.

Zo gebruik je de Orli Hair Candle

Nadat je de kaars een tijdje hebt laten branden en voldoende hoeveelheid olie vloeibaar is geworden, kun je er iets van op je hoofd gieten. Let wel op dat je de vlam eerst dooft voordat je dat doet!

Masseer de olie in je hoofdhuid en neem de haarlengtes mee. Nu laat je dit ongeveer 20 minuten intrekken, neem daar de tijd voor. Als je een bad hebt, is het fijn om het daar te doen voor een extra wellness effect.

Het geheim van deze treatment zit in de warme olie. Hierdoor kunnen de verzorgende ingrediënten dieper in je haar en hoofdhuid dringen voor een optimale voeding van het haar. Je zult zien hoe je haar opknapt nadat je dit hebt gedaan en bovendien is het een heerlijke behandeling om thuis - in je eigen badkamer - te kunnen doen! En vergeet je man of vriend niet, want ook hij zal deze verwennerij heerlijk vinden! Misschien wel een leuk idee voor Valentijnsdag!

Cover: Nikita Krasnov