Wat doet Kérastase Resistance echt voor verzwakt haar?

Kerastase-ciment

Ik gebruik sinds 6 weken een nieuwe shampoo lijn waar ik helemaal verliefd op ben! So… tijd om dit te delen met mijn beautyglammers :). Op advies van mijn kapper Jitty’s Hair and Make- up ben ik deze lijn aan producten gaan gebruiken voor mijn haar. Ik had vrij beschadigd haar en gebruik regelmatig de föhn of stijltang. Als je dit ook doet zijn dit echt ideale producten voor zacht en glossy hair!

Kérastase Resistance is een lijn voor verzwakt haar. Het maakt je haar krachtiger, steviger en hersteld je haar van binnenuit. Qua shampoo’s en styling producten ben ik heel kritisch, maar deze lijn maakt mijn haar echt een stuk gezonder en op langdurig gebruik merk je het verschil.

Kérastase bain de force

Kérastase bain de force

De Kérastase Bain de Force is de shampoo. Hij herstructureert je haar en is erg fijn in gebruik. Vind het altijd lekker als mijn shampoo lekker schuimt en ook lekker ruikt. Ook een tip en heel belangrijk voor het wassen van je haar: De eerste keer was je het haar om het vuil eraf te wassen, daarna nog een keer om het haar grondig schoon te maken. Ik gebruik deze methode al een tijdje op advies van mijn kapper en heb ook meerdere malen over dit advies gelezen. Wanneer je dit niet doet word je haar sneller vettig en moet je het vaker wassen. 

Kérastase bain de force €20,30.

Kérastase ciment anti-usure

Kérastase ciment anti-usure

De Kérastase Ciment Anti-usure is de conditioner. Deze vind ik ook erg fijn in gebruik. Hij is in een knijp verpakking en makkelijk aan te brengen voor als je onder de douche. Een versterkende verzorger voor beschadigde lengten en punten. Hij herstelt verzwakt haar van binnenuit tot aan de oppervlakte en zorgt voor een beschermende laag. Nadat ik mijn haar 2 keer gewassen heb breng ik mijn conditioner aan op handdoek droog haar. Het is erg belangrijk voordat je de conditioner aanbrengt je haar eerst handdoek droog te maken, anders neemt je haar de conditioner niet goed op. Nadat ik dit heb gedaan laat ik het even een minuutje intrekken en uitspoelen. Tip: Mocht je extra tijd over hebben, kan je met een warm vochtig handdoekje je conditioner extra laten intrekken. Even een minuutje in de magnetron en heerlijk om je haar heen. 

Kérastase Ciment Anti-usure €25,40.

Kérastase ciment thermique

Kérastase ciment thermique

Kérastase ciment thermique is een finishing product. Ideaal voor mij aangezien dit product tot 180 graden je haar beschermd. Het is dus goed te gebruiken als je het haar föhnt of styled. Het is ook verzorgend en herstellend voor verzwakt haar, ruikt heel lekker en is niet verzwarend voor je haar of heel vettig wat ik zelf heel fijn vind. Ik breng hem aan vanaf mijn haarpunten omdat die het snelst verbranden en de restanten breng ik bovenaan mijn haar aan. Je hoeft niet zuinig te zijn met dit product, ik breng zelf een toefje aan in me handpalm. 

Kérastase ciment thermique €25,40.

Tecni art Volume Lift

Tecni art, Volume Lift

Eigenlijk wilde ik een aparte post doen over deze spray, maar ik doe het toch samen aangezien het in mijn haar routine zit. Het is niet van Kérastase maar van L’Oréal Professionnel.

De Tecni Art Volume Lift is een spraymousse voor volume bij de aanzet van het haar. De spray geeft extra volume aan het haar en geeft luchtigheid in de haar lengte. Ik gebruik deze spraymousse nadat ik mijn haar gewassen heb. Ik maak scheidingen aan de voorkant van mijn haar en spray de mousse tussen de scheidingen in. Laat die even intrekken en masseer het in mijn haar waarna ik het vervolgens in model föhn. 

De techni art €8,95.

Kérastase heeft nog meer lijnen voor verschillende haartypes of problemen, deze paste het beste met mijn haarconditie op dit moment. Zelf haal ik mijn producten bij mijn kapper waar het iets duurder is, maar je krijgt dan wel advies op maat. Het zijn relatief prijzige producten, maar je krijgt er ook echt waarde voor. In veel shampoo’s zitten siliconen en andere producten die je haar verzwaren, vettig maken en afbreken. Dat heeft deze lijn niet. 

Conclusie

Ik ben verliefd! Ik hoef me haar minder te wassen en mijn haarconditie is flink vooruit gegaan. Mijn haar ziet er de laatste tijd helemaal glossy uit en is een stuk versterkt. Klein nadeel: je moet je haar goed uitspoelen, anders voelt het een beetje stug aan en droog. Dus neem je tijd hiervoor op een lazy Sunday bijvoorbeeld :).

Comments

comments