Getest voor hem

Wat doet de Muddy Matt van Urban Tribe voor mannenkapsels?

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk en natuurlijk ook aan hun haar. Overal zie je barbershops verschijnen en bijna elke vent heeft wel een paste, wax of clay in zijn badkamer staan. De Italiaanse producten van Urban Tribe (van Z.one Concept) sluiten naadloos aan op de trends van nu. No-nonsense producten met een urban vibe, die gemaakt zijn voor echte mannen; producten die werken en mild zijn voor het haar.

Urban Tribe Muddy Matt

z.one-muddy-matt-01

De Muddy Matt is zo’n product. Deze unisex klei geeft een matte finish en een hold van 04 (op een schaal van 1-4) en volume 02. Dit product is geschikt voor kort haar. Omdat niemand op de redactie een echt kort koppie had, is onze collega Bas deze clay gaan testen en dat heeft hij 6 weken gedaan. Lees snel verder wat zijn ervaring was!

Bas heeft zo’n typisch hipster baardje, kort haar met een lange lok voor. Zijn donkerblonde haar is steil, dik en niet vet en niet droog; normaal dus. Hij wast zijn haar om de dag. Bas was wel te spreken over de verpakking, die vond hij wel stoer en ook de schroefdop ging makkelijk open en dicht. Fijne no-nonsense verpakking, dat is waar mannen van houden.

z.one-muddy-matt-02

De geur was een beetje zoetig, maar wel lekker. De klei was vrij hard en eerst wat lastig uit de pot te halen. Maar eenmaal opgewarmd in de hand, werd de substantie zacht en smeuïg en verdeelde heel goed door het haar. Bas was blij dat het niet vettig was.

[su_quote cite=”Bas”]De klei was heel fijn voor mijn haar en geeft een mooie matte finish. Je hebt niet veel nodig dus je doet erg lang met een potje. Ik vind dit eigenlijk een perfect product, want mijn haar bleef heel goed in model zitten. Veel producten maken mijn haar slap en vettig, maar dit niet.[/su_quote]

z.one-muddy-matt-03

Bas zou dit product meteen weer kopen als het op is. Een pot bevat 75ml en kost €22,95. Bas vond dat wel een goede prijs omdat dit een van de beste producten is die hij ooit heeft gebruikt en je er heel lang mee doet.

Zou jij dit product proberen of kopen voor je vriend?