Home Wat doet Aveda Invati voor mannen met dunner wordend haar?
Getest voor hem

Wat doet Aveda Invati voor mannen met dunner wordend haar?

Een tijdje geleden arriveerde een prachtige houten doos op de redactie met twee Aveda Invati Men™ producten, een cocktailshaker en citroen, honing, kurkuma en gember (de ingrediënten).

aveda-box

Deze producten beloven mannen voller, dikker haar na gebruik van minimaal 4 weken. Een speciale mix van natuurlijke Ayurvedische kruiden zorgt ervoor dat de hoofdhuid zodanig wordt gestimuleerd, dat het haar weer gezond kan groeien.

Aveda-invati-men-1

We wisten meteen wie de ideale testpersoon was voor deze lijn; Lennart! Hij klaagt altijd over zijn 'dunne, vlasachtige haar' en vindt het soms juist frustrerend dat hij door WieWatHaar zo met zijn haar wordt geconfronteerd. Lennart geeft ook nog eens geld uit aan zijn haarverzorging; hij gaat naar een topkapper in Amsterdam en koopt daar regelmatig een duur flesje shampoo of wax. Zogezegd, zo gedaan. Lennart nam het pakketje nu ruim 6 weken geleden mee naar huis en heeft de producten sindsdien elke dag gebruikt. Dit is zijn ervaring!

Aveda Invati Men™ Nourishing Exfoliating Shampoo

Aveda-invati-men-3

Deze shampoo doet veel meer dan alleen het haar reinigen! De dode huidcellen op de hoofdhuid worden erdoor geëxfolieerd, ofwel verwijderd en daardoor worden de haarvaatjes niet meer geblokkeerd. Aveda belooft dat als je deze shampoo en de Revitalizer gebruikt, de haargroei wordt gestimuleerd en het haar dikker gaat aanvoelen. Lennart is goed te spreken over deze shampoo: "Dit is mijn lekkerste shampoo ooit! Schuimt goed en is heel zuinig in gebruik. Maar veel belangrijker, het is een heerlijke vanilleachtige geur en achteraf voelt mijn haar schoon aan. Bovendien voel ik echt dat mijn hoofdhuid wordt gestimuleerd en voelt die prettig tintelend aan." Na het wassen is stap 2 aan de beurt; de Revitalizer!

Aveda Invati Men™ Scalp Revitalizer

Aveda-invati-men-2

Deze revitalizer belooft het haar aan de haarwortels te verdikken. Na elke wasbeurt dient dit gele, transparante goedje op de hoofdhuid te worden gemasseerd. Het product moet daarna niet worden uitgespoeld. Om er zeker van te zijn dat elk deel van de hoofdhuid wordt bereikt, kun je dit het beste doen door meerdere scheidingen in het haar te maken met een kam en vervolgens iets van de Revitalizer op elke scheiding aan te brengen en inmasseren. Wel even een werkje, maar Lennart had het er graag voor over. In het begin vond hij het even wennen om als vent zo met zijn haar bezig te zijn, maar de heerlijke geur en de prikkelende sensatie die dit gaf was alleen al heerlijk. Lennart: "De geur vond ik erg lekker, een beetje kruidig en heel fris. Mijn hoofdhuid voelde schoon en heel lekker aan en het aanbrengen werd makkelijker door de handige dop, waarmee je nooit zomaar teveel kon aanbrengen. Meteen na gebruik werd mijn haar een beetje hard, maar dat was weg na het opdrogen. Wel voelde het meteen al iets dikker en stugger aan."

Conclusie

Lennart vond het eerst lastig om te zeggen wat het resultaat was. Het is niet zo dat zijn inhammen weg zijn, maar dat had hij ook niet verwacht en helaas bestaan er geen echte wondermiddelen tegen kaalheid. Maar het haar dat hij had voelde wel veel voller en dikker aan! Hij heeft beide producten helemaal opgebruikt en waste zijn haar elke dag. Dat betekent dat hij de Revitalizer ook braaf elke dag heeft gebruikt voor 6 weken.

Ineens kreeg ik een compliment dat mijn haar zo leuk zat! Voor mij is dat best uniek.

Lennart: "Het haar was makkelijker in model te brengen, voelde minder 'vlassig' aan en was echt veel voller! Eerst moest ik wel even wennen aan die hoofdhuidmassage die ik mezelf elke dag moest geven, maar na een tijdje vond ik het heerlijk. Ik moet bekennen dat ik daar zelfs een beetje verslaafd aan ben geraakt omdat het zo'n heerlijk tintelend gevoel gaf op mijn hoofdhuid. Maar de belangrijkste reden om met dit programma door te gaan is dat mijn vriendin een paar weken geleden zei dat ze mijn haar zoveel leuker vond zitten. Ze weet dat mijn haar een gevoelig onderwerp is en daar krijg ik echt niet vaak een complimentje over. Ze wist niet dat ik deze producten nu gebruikte dus ineens zo'n compliment zegt dan wel heel veel!"