Home Wat doen de Aveda Pramāsana producten voor mijn hoofdhuid?
Onze favorieten

Wat doen de Aveda Pramāsana producten voor mijn hoofdhuid?

Een paar weken geleden onderging ik het Pramāsana ritueel van Aveda. Je kunt via onderstaande link zien hoe dat ging. Daarna kreeg ik de complete lijn thuisproducten mee naar huis. De behandeling vond ik erg fijn en mijn hoofdhuid had nog nooit zo lekker gevoeld! Ik ben de producten daarom ook meteen thuis gaan gebruiken.

VIDEO SALONBEHANDELING

Pramasana-tried-tested7

Op de website lees ik dat alle producten – van de Exfoliating Scalp Brush, Purifying Scalp Cleanser tot de Protective Scalp Concentrate voor maar liefst 96% natuurlijk zijn afgeleid! Dat vind ik fijn, want ik houd van natuurlijke producten.

Pramāsana Exfoliating Scalp Brush

Pramasana-tried-tested4

Op de website staat dit over deze bijzondere borstel: Om de werking van alle producten - die geschikt zijn voor zowel een droge, vette/gecombineerde als normale hoofdhuid - op z’n best te ervaren, begin je altijd met de Exfoliating Scalp Brush. Dit is een flexibele borstel met gebogen borstelhaartjes, die je voor de ‘droge borstel-techniek’ kunt gebruiken om eerst de ophoping van onzuiverheden los te maken voordat je gaat reinigen. Daarnaast kan je de Exfoliating Scalp Brush ook gebruiken om de microcirculatie van de hoofdhuid te verbeteren, voorafgaand aan de hoofdhuidmassage.

Pramasana-tried-tested3

De borstel is van zwart plastic en heeft lusvormige 'haartjes' die je hoofdhuid echt stimuleren. De borstel ligt goed in de hand en de lusjes zorgen ervoor dat mijn haar niet gaat klitten. Ik heb de borstel nu 2 weken elke ochtend gebruikt en vind dat best een gedoe. Ik masseer mijn hoofdhuid met ronddraaiende bewegingen, zoals ze mij dat in de salon hebben voorgedaan. Maar het kost best wat extra tijd. Na afloop voelt mijn hoofdhuid wel heel lekker, maar daar moet je dus wat voor over hebben. Ik denk dat ik het terug ga brengen naar 1 of 2 keer per week en bij navraag bleek dat dit ook best kan, je hoeft de borstel dus niet elke dag te gebruiken.

Pramāsana Purifying Scalp Cleanser

Pramasana-tried-tested5

Op de website staat dit over deze cleanser: De cleanser bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten en zorgt voor een milde dieptereiniging op basis van plantaardige extracten zoals salicylzuur, gewonnen uit wintergroen, dat een exfoliërende werking heeft. Deze milde exfoliatie draagt bij aan een hoofdhuid die fris en gezond aanvoelt. Voor je je haar inzeept met shampoo, kan je tijdens het douchen de Purifying Scalp Cleanser gebruiken. Het brengt de talgproductie in balans en zorgt voor een zuivere basis. Reinig eerst je hoofdhuid. Daarna zorgt de shampoo voor de klassieke reiniging van het haar.

Pramasana-tried-tested1

Dit is dus geen shampoo maar een soort peeling voor je hoofdhuid, die je vóór je shampoo gebruikt! Ik laat de cleanser nog even 10 minuten intrekken, dat werkt veel beter vind ik. Daarna gewoon m'n haren wassen en na het uitspoelen voelt mijn hoofdhuid echt heerlijk. Het tintelt een beetje en voelt heel fris. Dit vind ik ook wel te doen omdat ik niet elke dag mijn haar was en tijdens het intrekken kan ik andere dingen doen, terwijl je de borstel echt moet ronddraaien dus dat kost wel extra tijd. En ik vind het gevoel daarna ook echt wel wat waard! Bovendien ruikt dit heerlijk en na afloop zit de geur nog echt in mijn haar. Het is wel een aanwezige geur, zoals bij alle Aveda geuren. Maar persoonlijk houd ik er van dit soort geuren dus heb daar geen moeite mee.

Pramāsana Protective Scalp Concentrate

Pramasana-tried-tested6

Op de website staat dit over dit concentrate: Dit lichte serum, voor 96% natuurlijk afgeleid*, dringt diep door tot in de oppervlaktelagen van de hoofdhuid en voedt en beschermt op die manier de natuurlijke huidbarrière van de hoofdhuid. Zo wordt de hoofdhuid ook beschermd tegen luchtvervuiling en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Breng de Protective Scalp Concentrate rechtstreeks op de hoofdhuid aan na het douchen, als het haar nog vochtig is – je kunt deze stap vergelijken met het gebruik van een serum in je skin care routine.

Pramasana-tried-tested2

Je kunt dit dus vergelijken met een serum voor je huid. Toen ik begon en net zoveel gebruikte als in de salon, merkte ik dat mijn haar er snel vet van werd. Ik kan me voorstellen dat je twee druppels per scheiding gebruikt bij droog haar, maar voor mij was dat teveel. De pipet werkt goed en nadat ik per scheiding maar een druppeltje gebruik, wordt mijn haar er niet meer vet van. In totaal gebruik ik wel 10 druppels op mijn hoofdhuid. Ik doe het zo; ik maak met een kan een scheiding in mijn haar en op de scheiding, een beetje achterop mijn hoofd, breng ik met een pipet een druppel op. Deze druppel masseer ik over de hele lengte van de scheiding. Ook dit serum ruikt weer heerlijk!

Het resultaat

Ik heb alle producten uit de serie nu twee weken intensief gebruikt en merk dat mijn hoofdhuid veel rustiger is. Ik voel geen bobbeltjes meer en de rode plekjes zijn verdwenen. Doordat mijn haar ietsje minder vet lijkt, gaat het de overtollige talgproductie echt tegen. Na 2 weken kan ik nog niets over het lange termijn effect zeggen, namelijk dat gezond haar op een gezonde hoofdhuid groeit. Maar mijn hoofdhuid jeukt niet meer en voelt lekker schoon. Ik had nooit zo naar mijn hoofdhuid gekeken en er extra aandacht aan geschonken. Maar na deze 2 weken bevalt het resultaat me wel en ik ga er zeker mee door. Het enige wat ik betwijfel is of ik elke ochtend de borstel elke dag blijf gebruiken, maar  een of twee keer per week gaat wel lukken en de andere producten blijf ik zeker wel gebruiken!