vette huid bij mannen
Home Wat doe je tegen een vette huid bij mannen?
Solutions

Wat doe je tegen een vette huid bij mannen?

Een vette huid, puistjes ... het hormoon testosteron is hier vaak verantwoordelijk voor en daarom komt een vette hyuid vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Heel vervelend, maar gelukkig kun je er wel wat aan doen!

SOLUTIONS voor een vette huid bij mannen

Heb je daar ook zo'n last van en durf jij je bijna niet meer te vertonen? Lees dan snel verder, want wij zetten alle tips tegen een vette huid met acne en puistjes voor je op een rij:

Oorzaak van een vette huid

Je kunt deels je genen de schuld geven, want dat bepaalt voor een groot deel of je hier last van hebt. Maar ook de verzorging van je huid is heel belangrijk, want er is echt wel wat aan te doen. Het glimmen komt door een overschot aan talg. Talg moet je huid beschermen tegen uitdroging, maar als het teveel wordt geproduceerd kan dat leiden tot puistjes. Dit begint in de pubertijd als de hormonen gaan schommelen. Testosteron verhoogt de talgproductie en daarom hebben mannen vaker een vettere huid dan vrouwen. Ook zijn bij mannen de poriën vaak groter, waardoor er veel ruimte is voor talg en vuil dat zich kan ophopen.

1. Reinig je vette huid goed!

Een vette huid heeft extra aandacht nodig. Met af en toe wat water in je gezicht plenzen kom je niet weg als je een vette huid hebt. Gebruik altijd een speciale reiniger voor een gevoelige, vette huid en was je gezicht ’s ochtends en ’s avonds je gezicht grondig. Hierdoor zou je huidconditie na een paar maanden moeten verbeteren. Als dit niet het geval is, ga dan naar je huisarts voor een speciale reiniger.

2. Neem af en toe een masker

Eens in de paar weken is het verstandig om een masker te nemen voor een vette huid. Er zijn verschillende maskers op de markt, maar let erop dat het masker geschikt is voor een gevoelige huid. Meestal zijn dit soort maskers op basis van klei of houtskool. Deze stoffen dringen tot diep in de poriën en reinigen extra goed.

Ook slim om te gebruiken: pads om dode huidcellen te verwijderen

3. Aloë Vera & honing

Honing helpt heel goed tegen een vette huid, omdat het een antibacteriële en desinfecterende werking heeft. Bovendien trekt honing vocht aan, waardoor de huid niet uitdroogt. Smeer eens wat honing op je gezicht en was het er na een paar minuten weer af.

Aloë Vera is ook heel goed voor dit huidtype. Smeer je gezicht in met pure Aloë Vera gel en laat dit intrekken. Je huid kalmeert en zal extra glad aanvoelen.

4. Naar de beautysalon!

Let goed op dat je geen crèmes op basis van olie gebruikt, of waar de ingrediënten lanoline en paraffine in zitten. Beter is het om een speciale crème voor de vette huid te gebruiken, het liefst een die gezicht is voor de mannenhuid. Wij raden je aan om eens een bezoekje te brengen aan de schoonheidsspecialiste. Nee, dat is echt niet alleen voor vrouwen, heel veel mannen hebben ook baat bij professioneel advies. Er zijn veel behandelingen voor de vette huid en bovendien kan de schoonheidsspecialist jou goed adviseren welke producten je nodig hebt.

5. Vergeet je voeding niet!

Tenslotte is het belangrijk wat je in je lijf stopt, want je huid is vaak ook een afspiegeling van wat je eet. Gefrituurd eten kun je beter niet nemen en ook chocolade is niet goed als je puistjes hebt. Let ook goed op je vlees en zuivel, dit kan niet alleen veel vetten bevatten, maar is ook vaak volgepompt met hormonen die je huid niet ten goede komen. Het is beter om geen of zo min mogelijk vlees te eten. En houd zelf ook in de gaten waar je wel of niet goed op reageert, want dat verschilt per persoon. Dus als je ineens puistjes krijgt, probeer dan na te gaan wat je hebt gegeven.

Als je al deze tips opvolgt, dan kan het niet anders of jouw huid zal weer in balans komen. Succes!