Home Wat doe ik tegen een gevoelige hoofdhuid?
Hair solutions

Wat doe ik tegen een gevoelige hoofdhuid?

Iedereen heeft er weleens last van, maar dat maakt het niet minder vervelend als je het hebt: een gevoelige hoofdhuid. Want de hele dag jeuk of vervelende schilfertjes op je kleding is allesbehalve fijn. Gelukkig kun je er wat tegen doen, lees maar verder!

SOLUTIONS voor een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige hoofdhuid herken je aan jeuk en als je deze niet behandelt kan dat leiden tot schilfers op je hoofdhuid. Diverse factoren kunnen een gevoelige hoofdhuid veroorzaken, zoals vervuiling, stress, vitaminetekort of het gebruik van verkeerde haarproducten. De hoofdhuid wordt dan droog en trekkerig. Soms kun je ook last hebben van veel jeuk of pijnlijke haarwortels.

Hoe komt dat?

We zeiden het al, er zijn verschillende oorzaken van een gevoelige hoofdhuid. Dit zijn:

  1. Vervuiling
  2. Stress
  3. Vitaminetekort
  4. Verkeerde haarproducten

1. Vervuiling

De hoofdhuid kan vervuild raken als deze niet op de juiste manier wordt gereinigd, vooral als je veel stylingproducten gebruikt. Er komt dan een laagje op je hoofdhuid, dat maar lastig te verwijderen is. De juiste producten zijn daarom belangrijk (zie punt 4).

PH-skin neutraal, vrij van parfum, sulfaten, silicone, alcohol, kleurstoffen en 97% bio- afbreekbaar daarom de KMS solid sensitive shampoo voor jouw hoofdhuid en body!

Edwin Raaijmakers, Master educator KMS Benelux

2. Stress

Ook stress van een gevoelige hoofdhuid veroorzaken. Het afweersysteem wordt minder door stress en dit kan leiden tot huiduitslag, jeuk en schilfers.

3. Vitaminetekort

Zorg dat je deze vitamines voldoende binnenkrijgt: Vitamine B12, Vitamine A, Vitamine C, Vitamine E, Zink en IJzer. Een tekort kan ook problemen aan je hoofdhuid veroorzaken.Ook door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kun je last krijgen van een gevoelige hoofdhuid. Heb je last van een gevoelige hoofdhuid? Zorg er dan voor dat je meer van de volgende vitaminen binnenkrijgt. Bij een gebalanceerd dieet zou je deze voedingsstoffen binnen moeten krijgen, maar heb je last van je hoofdhuid? Let dan ook eens extra op je voeding of slik supplementen.

4. Verkeerde haarproducten

Agressieve shampoo's en andere haarproducten zijn niet alleen slecht voor je haar, ook je hoofdhuid zal eronder te lijden hebben. Bepaalde ingrediënten zoals sulfaten en siliconen zijn niet best voor je hoofdhuid. Je kunt dus het beste producten gebruiken, die dat niet bevatten. En vaak geldt: hoe natuurlijker, hoe beter.

De nieuwe Headremedy Shampoo Bar van KMS is speciaal geformuleerd voor de gevoelige hoofdhuid. Het milde zeepje is pH-huid neutraal en geurloos. 80% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en het bevat o.a. rozemarijn en kamille.

HOE GEBRUIK JE DIT PRODUCT?

Wrijf de Solid Shampoo in met water, werk het schuim door het vochtige haar en spoel het uit. Na gebruik laat je de shampoo bar gewoon aan de lucht drogen en berg je ‘m op in een handig aluminium blikje.

Op het doosje zit een QR code, die je met je mobiel kunt inscannen voor meer informatie. KMS is heel transparant over de ingrediënten, je kunt daar via deze link meer over lezen.

De shampoo bar is niet alleen heel mild voor je toch al gevoelige hoofdhuid, maar ook nog eens lief voor het milieu. Twee vliegen in één klap dus!

Beeld cover: Tim Mossholder