Home Waanzinnige wenkbrauwen - Benefit Brow Bar
Testpanel

Waanzinnige wenkbrauwen - Benefit Brow Bar

Wenkbrauwen bepalen je gezichtsuitdrukking, hoor je weleens. Bovendien helpen ze je ogen optisch te liften. Een goede brow-behandeling is dus van groot belang. Net als met je haar, kun je ze niet wegmoffelen als de kleur verkeerd is, of ze niet goed zijn gevormd. Daarom kun je het belang van een goede wenkbrauwspecialist heus wel vergelijken met de invloed die een kapper op je humeur kan hebben.

In een klein hoekje

Niets schetste daarom mijn verbazing dat ik mijn 'parel' uiteindelijk vond bij de Douglas browbar! Niet dat de Douglas niet goed is of geen goede producten verkoopt. Maar het leek mij nooit het adres voor een professionele wenkbrauwbeurt. Ik was op zoek naar een spulletje om op mijn wenkbrauwen te smeren voor extra kleur, omdat mijn huidige product eigenlijk niet de juiste kleur had. Ik stond bij de Anastasia producten te kijken, toen een enthousiaste dame mij op de kruk uitnodigde. Ze zou me wel even laten zien hoe de kleur stond. Gewapend met een potje Dipbrow en een speciale wenkbrauwenkwast ging ze aan de slag. Ik stond versteld van het verschil. Was ik dat? Ze had mijn wenkbrauwen behoorlijk aangezet en dikker gemaakt, maar wat stond het mooi!

Toch maar laten verven & waxen

Ik mocht zelf de andere kant proberen en ze zei dat ik vooral veel moest oefenen. Ook raadde ze me aan mijn wenkbrauwen bij te laten werken. In een week was ik terug. Of mijn wenkbrauwen waren te licht, of weer veel te donker. Maar nooit kreeg ik dat mooie resultaat zoals zij. Ik boekte een behandeling in bij de Benefit Brow Bar voor waxen en verven. Kosten €25,- all-in. Nou dat viel enorm mee!

Wenkbrauwen-01

Toen ik terugkwam, werden mijn wenkbrauwen geverfd door dezelfde dame, maar ze had helaas geen tijd om het af te maken. Soraya zou het overnemen. Deze charmante Afghaanse verzekerde mij dat het echt allemaal in orde zou komen en ging mijn wenkbrauwen waxen. Nou is de laatste wenkbrauwtrend dik en vol en erg geinspireerd door de vrouwen uit het Midden Oosten, dus dat zou wel goed zitten. Het is ook niet voor niets dat in Nederland vaak de Marokkaanse en Turkse specialisten momenteel heel populair zijn.

Het waxen deed wel even zeer en op de foto kunnen jullie zien dat de huid eromheen best wel rood was. Maar er werd meteen een koelende creme op aangebracht en dat hielp echt tegen de roodheid. Het mooie van waxen is dat de vorm echt scherp en gedefinieerd wordt.

Benefit-brow-bar-02Na het verven kleurde Soraya vervolgens mijn wenkbrauwen bij omdat ik hier en daar wat haartjes te kort kwam voor dat mooie volle effect. Ze raadde me aan om amandelolie te smeren op de dunne plekjes. Toen ik uiteindelijk in de spiegel keek zag ik twee volle, maar natuurlijk ogende wenkbrauwen...

En het resultaat ...

Benefit-brow-bar

Wow! Nóg mooier dan de eerste keer. Soraya liet me ook heel goed zien hoe ik mijn wenkbrauwen zelf bij kon werken. Aan de neuskant maakte ze eigenlijk alleen de randjes iets scherper, maar liet ze de kleur zoals hij was na het verven. Wel zette ze de uiteinden donkerder aan en vervolgens vervaagde ze het met een soort mascaraborsteltje. Thuis was ik nog steeds blij en een hele leuke bijkomstigheid is dat het inderdaad een liftend effect heeft. Bovendien kun je met zulke prominente wenkbrauwen iets rustiger aan doen met je oogmake-up zonder eruit te zien alsof je helemaal geen uitdrukking hebt. Ik heb mijn wenkbrauwspecialist wel gevonden!

Meer over HAAR | MANNEN | HUID & BEAUTY of INNERBEAUTY!

Cover: Egor Vikhrev