Home Voor ieder uniek persoon het juiste kapsel!
Haarpraat

Voor ieder uniek persoon het juiste kapsel!

Een mooie coupe of kleur versterkt jouw natuurlijke schoonheid en kan bepaalde puntjes versterken of minder laten opvallen. Dat kun je niet alleen, daar heb je je kapper bij nodig. Soms is je coupe of kleur op zich heel mooi, maar niet voor jou geschikt. Het kan zijn dat de kleur jouw huid niet versterkt of het volume in je coupe niet de juiste is bij je gezichtsvorm of postuur. Datzelfde gevoel kun je ook hebben met een mooie jurk. Je vind die jurk echt te gek maar als je hem aanhebt denk je hmm, niet voor mij.

Accepteer het haar dat je hebt en maak daar het beste van.

Wij kappers kunnen jou helpen op veel verschillende manieren.

Vragen aan de kapper

Ten eerste door met je te praten en te kijken. Denk alvast na over de volgende vragen:

  • Wat vind je mooi aan je haar?
  • Welke eigenschappen van je lichaam wil je versterken? (gezichtsvorm, profiel, lengte)
  • Wat vind je minder mooi aan je haar?
  • Welke eigenschappen wil je minder laten opvallen? (bijvoordeeld hoekige kaaklijn, korte hals)
  • Hoe handig ben jezelf met je haar?
  • Hoe vaak wil je naar de kapper?
  • Hoeveel tijd wil je aan je haar besteden?
  • Hoeveel tijd wil je aan de verzorging van je haar besteden?

Wanneer je een duidelijk antwoord op deze vragen kunt geven, gaan we kijken hoe we jouw haar de beste coupe kunnen geven die jouw natuurlijke schoonheid versterkt.

Realistisch over je haar

Ik ben van mening dat als je fijn haar hebt, je daar het beste passende kapsel bij moeten zoeken. Er zijn genoeg mogelijkheden met fijn haar. Je moet alleen realistisch zijn en niet alles is kan. Bijvoorbeeld lange weelderig haar is dan niet voor jou weggelegd.

Maar bij iemand die heel dik stug haar heeft is ook niet alles mogelijk! Er zijn zoveel verschillende haar structuren en diktes, maar een ding is zeker: voor iedereen is er een mogelijkheid om ook qua coupe dicht bij jezelf te blijven.

Het gaat om jou

Accepteer wat je hebt en maak daar het beste van. Kijk niet wat anderen hebben. Het gaat om jou. Ik zie het als een voordeel dat je juist door de uitstraling van je haar ook je karakter kunt laten zien. 

Zo zijn krullen zacht en rond en geeft wellicht jouw zachtaardige karakter aan, maar als je hier een andere vorm in laat knippen - meer vierkant of driehoekig - komt een pittig karakter meer naar voren. Of je wilt minder zachtaardig overkomen en dan kun je kiezen voor een die vorm waardoor je anders overkomt op je omgeving. Zo blijf je wel bij jezelf, je verandert je haarstructuur niet, maar laat wel een andere kant zien. 

Een ander voorbeeld is dat mannen die heel strak geknipte contouren hebben veel zakelijker en strikter overkomen dan mannen met langer en rommeliger haar.

Leer van je kapper

Zorg ook dat de kapper je haar zo in model brengt, dat je het zelf ook thuis goed kunt onderhouden. Doe dit samen met je kapper en neem de föhn desnoods even over. Of misschien is het al helemaal prima om het haar zo op te laten drogen met de juiste producten. Sta ook open voor de producten en de tools die je kapper adviseert, dit versterkt je haar letterlijk en maakt het voor jou alleen maar makkelijker thuis. 

Zoek de expertise van de kapper die jij nodig hebt.

Kijk wie je nu bent

Je haar verandert ook in de loop van de jaren, het wordt misschien dunner, de structuur verandert. Blijf niet hangen in wat je vroeger had, maar kijk wie je nu bent. Zoek de expertise van de kapper die jij nodig hebt. Een kapsel kan alles zijn zolang jij ermee om kunt gaan, het jou nog mooier maakt en je natuurlijke schoonheid versterkt. 

Lees hier meer over Kimm