Home Volumineuze krullen met de Philips ProCare Auto Curler?
Onze favorieten

Volumineuze krullen met de Philips ProCare Auto Curler?

Een tijdje geleden ontstond er een enorme hype over automatische krultangen. Vooral in Amerika was iedere beautyblogger helemaal lyrisch over de Babyliss variant. Het leek bijna een droom dat je zelf niet meer de krul om een tang heen hoefde te wikkelen, maar dat een apparaat dit voor je deed. Ik heb er veel tutorials over gezien en huiverde bij het idee dat mijn haar erin vast zou komen te zitten. Wel was ik ontzettend benieuwd. Nu heb ik de Philips ProCare Autocurler toch maar uitgeprobeerd om te kijken hoe het bij mijn dikke bos haar zou uitpakken. Lees verder als je benieuwd bent!

IMG_8747

Omschrijving

De Philips ProCare HPS940/00 maakt automatisch prachtige krullen. Met de professinele borstelloze motor en titanium/keramische verwarmingsstaaf wordt het haar automatisch opgerold, verwarmd en gekruld voor een perfecte krul. Iedere dag weer.

IMG_8621

Hier alvast een 'voor' foto van hoe mijn haar eruit zag zonder dat ik het gekruld heb. Het was die dag al best golvend van zichzelf.

Philips-autocurl-01

Voordat ik de krultang gebruikte heb ik even opgezocht hoe je deze precies moet vasthouden. Hieruit bleek dat de kant met het rondje per se naar je toe moet zijn. Doe je dit niet, dan blijft je haar gewoon in de tang vastzitten. Oké, goed onthouden dus! Ook is het essentieel om kleine plukjes te gebruiken.

Philips-autocurl-02

De tang heeft 3 hittestanden en 3 tijdsinstellingen. Je kunt de krul naar links of recht laten draaien. Ook kun je de middelste stand kiezen, zodat de tang iedere keer zelf een kant uitkiest. Zo krijg je een wat nonchalanter effect. Ik heb ervoor gekozen om alle krullen aan de linkerkant naar links te laten gaan en alle krullen aan de rechterkant naar rechts. De hitte doe ik op 210 graden en de tijd zet ik op 10 seconden. Aangezien ik dik haar heb kan mijn haar wel veel hebben, maar als je dun haar hebt zou ik de tang op 170 zetten.

Om mijn hele haar te krullen heb ik een half uurtje nodig gehad. Normaal gesproken ben ik zeker een uur bezig met een normale krultang, dus dat is zeker een pluspunt! Wel moet ik een stuk meer plukken krullen, omdat grote plukken meteen vast gaan zitten in de tang. Helaas heb ik met kleine plukken ook een aantal keer gehad dat deze vast kwamen te zitten. Gelukkig gaat de tang dan meteen uit, waardoor je niet je pluk helemaal aan het verbranden bent. Wel is 'ie uiteraard nog heel heet. Ik heb bijna alle plukken meteen eruit kunnen redden, behalve eentje. Deze was uiteindelijk best droog geworden door de hitte. Super jammer!

Zie hier het uiteindelijke resultaat: messy curls!

IMG_8693

Pluspunten

  • makkelijk te gebruiken
  • goede prijs/kwaliteit verhouding
  • is een stuk sneller dan een normale krultang
  • natuurlijk effect
  • mocht je haar erin vastzitten gaat de tang meteen uit

Minpunten

  • als je stug haar hebt komt het sneller vast te zitten
  • als dat stukje haar écht goed vastzit en de tang heel heet is wordt dat plukje erg beschadigd
  • soms trekt de tang zelfs een of twee haren mee als het plukje haar wordt opgezogen
  • niet geschikt om grote plukken haar mee te krullen
  • het is best een zwaar apparaat

IMG_8736
Conclusie

Deze tang ga ik zeker vaker gebruiken. Je moet in ieder geval geen klitten en het liefst een gladde haarstructuur hebben. Daarnaast moet je onthouden hoe je de tang vast moet houden, anders gaat het ook fout! Als je het eenmaal door hebt is het zeker een fijne tang die snel en moeiteloos je haren krult. Het scheelt weer een kwartier voor mij. 😉

Op zoek naar tips en musthaves? Kijk dan hier