Home Vakantie in eigen haar - zomer in de salon
Ondernemend

Vakantie in eigen haar - zomer in de salon

De zomer komt eraan, heerlijk! Het is even schakelen wat personeelsbezetting betreft, want je merkt dat iedereen toe is aan een welverdiende vakantie. In de vakantieperiode werk je met minder kappers in de salon. Maar je klanten gaan ook met vakantie, dus dat loopt altijd goed parellel. Dat zal dit jaar iets anders zijn omdat veel mensen thuisblijven of op vakantie gaan in eigen land.

Het gevoel hebben dat je weg bent geweest.

Vakantiemoment bij de kapper

De Veluwe, waar mijn salons zijn, is dit jaar erg in trek. De bezetting voor deze zomer is goed, nu maar hopen dat corona onze deur voorbijgaat. Normaal heb ik collega’s stand-by staan, dat hebben we met het team afgesproken. Zodat ze kunnen bijspringen als dat nodig is. Dat zal in de vakantieperiode iets moeilijker worden.

Stylingles bij aankoop van producten

Maar aan de andere kant is het fijn dat klanten thuisblijven en meer te besteden hebben. Daardoor zullen ze meer tijd nemen om hun haar extra te verzorgen. Als salon kun je hier goed op inspelen door leuke 'give aways' te geven bij aankoop van producten of je kunt extra stijlsessies voor je klanten organiseren. Wij gaan beginnen met een doorlopende service. Bij aankoop van 5 producten krijgt de klant een stylingsessie van 30 min. met een topstylist cadeau. Ze neemt de gekochte producten mee naar de stylingsessie en wij helpen de klant om hun eigen haar te leren föhnen of krullen. Ze mogen hun eigen tools meenemen. Je merkt dat hier behoefte aan is.

Reclame voor je bedrijf

Zeker om je te onderscheiden op internet wordt advies en begeleiding steeds belangrijker. Je biedt ze tevens de mogelijkheid aan om extra langs te komen. Zo hou je contact en weet je zeker dat de klant met mooi gestyled kapsel rondloopt. En dat is weer extra reclame voor jouw bedrijf! Een volgende stap zou zijn om dit met meerdere klanten tegelijk te doen. Wellicht een idee voor de donkere avonden in het najaar.

De salon is zeker in deze tijd voor veel mensen het enige uitje, even een momentje voor jezelf.

Een zomers momentje in je salon

Om de klant elke keer weer te verassen, passen we elk kwartaal onze muziek aan door een seizoensplaylist samen te stellen. Lekkere zomerse klanken zijn nu in onze salons te horen. We serveren iets lekkers bij de koffie. Nu is dat nog een advocaatje met slagroom, deze zomer wordt het een kleine muffin met yoghurt & granola en een glaasje jus d’orange. De thee wordt aangepast en de wijn wordt rosé. Net even dat extra, de verassing die je geeft maakt niet alleen je klanten blij, maar stimuleert ook je medewerkers om nog meer aandacht te geven aan de klanten. Het is voor beiden een feestje en maakt het werk nog leuker. De salon is zeker in deze tijd voor veel mensen het enige uitje, even een momentje voor jezelf.

Mooie beleving in de salon

Ondanks alles wat er in de wereld gebeurt wil ik mijn klanten en medewerkers in de salon een fijne en mooie beleving geven. Want al krijgen we veel nieuwe klanten, ik vind het heel belangrijk om mijn bestaande klanten te verassen en te blijven verwennen. Een nieuwe klant hoeft niet altijd een blijvende klant te worden … maar door alle extra aandacht die we hen geven gaan we daar wel voor zorgen.

Beeld: Haar Bert de Zeeuw & Creative Team | Fotografie Ivo de Kok | Make-up Lydia Thann | Styling Annet Veerbeek | Ontwerpers Luka Mooibroek & Mirte Engelhard | Modellen Why Models

Een bezoekje aan de salon van Bert in Ede? Kijk dan hier voor alle informatie.