Home Urban Tribe Nourish Treatment Fluid: wondermiddel voor droog zomerhaar?
Onze favorieten

Urban Tribe Nourish Treatment Fluid: wondermiddel voor droog zomerhaar?

Een tijdje geleden ontving ik een klein flesje van Urban Tribe. Op het eerste gezicht leek het wel op een flesje water, zou dit vloeistofje mij van mijn droge, beschadigde haar afhelpen? Mijn haar is poreus, dun en droog en verf het al jaren - ja, ook in de zomer. Ik heb geen zin in grijs haar gemengd met donkerblond. Dus ik verzorg mijn haar liever goed en daarom kwam dit flesje als geroepen!

LEES HIER OVER MIJN Z.ONE CONCEPT SALON TREATMENT

Ik kende Urban Tribe nog niet. Wel had ik al een fijne behandeling gehad van de Milk_Shake lijn van Z.one Concept. Urban Tribe is een luxe lijn verzorgings- en stylingproducten voor mensen die de laatste trends willen volgen, maar tegelijkertijd gezond haar willen. Ik ben benieuwd!

Urbantribe-nourish-02

Het is een plastic flesje van 100ml en komt in een kartonnen wikkel met gebruiksaanwijzing. Je moet deze treatment niet verwarren met een conditioner of masker dat je een paar minuutjes laat intrekken en dan weer uitspoelt. Allereerst is dit een hele dunne vloeistof, waardoor het aanbrengen lastig is. Het loopt namelijk zo tussen je vingers weer weg. Ik heb daar een oplossing voor gevonden door wat in een kleine spray te gieten en de vloeistof vervolgens op je haar te sprayen. Zo'n spraytje koop je bij de drogist. Vaak zijn ze onderdeel van een reissetje die je kunt vullen met je eigen producten om zo niet grote flessen mee te hoeven nemen op vakantie. Maar je kunt natuurlijk ook  een verpakking met spray bewaren en die gebruiken als hij leeg is.

Gebruik

Urbantribe-nourish-01

Nadat ik de vloeistof royaal heb aangebracht (wel 20x sprayen) op mijn handdoekdroge haar, kam ik alles goed door zodat de vloeistof goed verdeeld is. Dan wikkel ik het in plasticfolie en zet ik de föhn erop. Je kunt het ook zo laten opdrogen, maar met warmtebron trekt de treatment nog beter in je haar. Ik doe dat 5 minuten en daarna laat ik het nog 5 minuten langer intrekken zonder föhn. Daarna moet je alles heel goed uitspoelen. Verwacht dan niet meteen hele gladde haren, zoals na een conditioner. Ik gebruik erna zelfs nog wat conditioner en laat dat even een minuutje intrekken. Wat ik wel voelde was veel steviger haar, het voelde zelfs ietsje dikker aan.

Daarna kun je je haar in model brengen. Ik heb dit product nu 2 maanden, elke 2 weken gebruikt en merkte echt dat mijn haar minder kwetsbaar en poreus werd. Het voelde steviger aan en eigenlijk voel je dat verschil al na een keer gebruik. Ook brak mijn haar minder af, dat zag ik aan de afgenomen haren in mijn badputje. En mijn haar pluiste minder na het föhnen. Dat laatste vond ik heel fijn, want pluis is vaak mijn grote vijand!

Conclusie

Al met al een aanrader als je kwetsbaar haar hebt zoals ik, dat snel afbreekt. Of als je haar zwaar beschadigd is na een zonvakantie bijvoorbeeld. Maar let op, dit is een treatment en verwacht niet hetzelfde gevoel als na een masker of conditioner! Mijn oplossing daarvoor was om een heel klein beetje conditioner te gebruiken na het uitspoelen. Dat gaf mij de best of both worlds. Ook moet je wel even de tijd nemen voor deze treatment, anders gaat het effect verloren.

Hebben jullie zomers ook altijd last van droger haar?