Home Uitreiking Wella TrendVision Awards 2012
Events & Awards

Uitreiking Wella TrendVision Awards 2012

Op zaterdag 22 september vond de Nederlandse finale van de Wella Professionals TrendVision 2012 Award plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Maar liefst 44 talentvolle kappers uit het hele land presenteerden hun bijzondere creaties, gebaseerd op de TrendVision Collectie: een vertaling van de laatste en meest invloedrijke trends naar iconische haarstijlen. De jury, met daarin onder andere presentatrice en actrice Victoria Koblenko en modeontwerper Bas Kosters, riep Marjan van Maanen (De Knipperij; Katwijk aan Zee) en Kim van der Ham (Cosmo Hairstyling; Berkel en Rodenrijs) uit tot de grote winnaars in de categorieën Color en Young Talent. Zij gaan door naar de internationale finale op zondag 28 oktober in Madrid. Bas Kosters en 'Hair Dresser of the Year' Hester Wernert-Rijn zorgden voor spectaculaire catwalkshows. GTST-acteur Louis Talpe presenteerde de avond en de bekende dj's Erick E en Shermanology sloten de avond feestelijk af.
In totaal werden er zes awards uitgereikt, verdeeld over twee categorieën: Color (bronze, silver, gold) en Young Talent (bronze, silver, gold). Onder het motto 'The World's Your Stage' lieten de finalisten zich inspireren door de vier haute couture trends van 2012, die werden belichaamd door een personage: Blaze (the Femme Fatale), Grace (the Modern Muze), Roxy (the Scene-Stealer) en Celeste (the Visionary). Het resultaat was een indrukwekkende, veelzijdige show waarin de laatste mode- en kleurtrends zich vertaalden naar de meest uiteenlopende haarcreaties. De finalisten werden beoordeeld op creativiteit, kleurgebruik, ambacht en draagbaarheid. De looks van Marjan van Maanen en Kim van der Ham maakten de meeste indruk. "Wella Professionals TrendVision staat voor ontwikkeling. De winnaars zijn er perfect in geslaagd om de trends met hun eigen inzicht en kunde te vertalen naar geweldige looks.", aldus jurylid Danielle Sant. De andere winnaars waren Hans Ronde van Brainwash in Veendam (Color silver), Linda de Wit van Team Kapsalon in Alkmaar (Young Talent silver), Suzanne van den Ende van Unic Kappers in De Lier (Color bronze), en Danny van Tuijl van Hype Kappers in Utrecht (Young Talent bronze).
Professionele Jury
Naast Victoria Koblenko en Bas Kosters bestond de jury uit: Anne-Kaisa Faber, beauty editor Cosmopolitan, Danielle Sant, hoofdredactrice Coiffure, Tribute en Coiffure Generation, Ayt Celik, managing director Hair 4U, en Marriet Gakes, colour director Salon B. Coaches Lucien Beijerinck en Christie Hoogesteger, beiden Learning Consultant bij Wella Professionals, zorgden voor professionele begeleiding van de twee battle teams. Jeffrey Janssen, Wella Professionals Creative Director Care & Style, en Creative Director Color Kimm Koffijberg toonden hun expertise in de ILLUMINA COLOR show. Deze nieuwe lijn van Wella Professionals is een permanente haarkleuring die een glinsterende transparantie en bovennatuurlijke look geeft.
Over TrendVision
Wella Professionals lanceerde TrendVision in 1997. TrendVision is gebaseerd op sociaalcultureel trendonderzoek door internationale trendbureaus en -experts. Het signaleert de nieuwste, meest invloedrijke stijlrichtingen op het gebied van creativiteit, mode en innovatie. Deze trends worden vervolgens vertaald naar de meest iconische haarideeën door het creatieve team van Wella Professionals. Ook voor TrendVision 2012 stond dit team onder leiding van de Global Creative Directors Josh Wood en Eugene Souleiman. 'Haute Couture' is het toppunt van creativiteit en is bedoeld om kappers over de hele wereld te inspireren. 'Prêt-à-Porter' laat zien hoe de kapper de Haute Couture looks in zijn salon kan vertalen naar draagbare kapsels.
Foto's: Ron Stam Photography. Dit artikel is overgenomen van een persbericht van Wella.