Home Uit VIBES. | Narine van Dijke
Ondernemend

Uit VIBES. | Narine van Dijke

Narine van Dijke praat in VIBES. over haar keuze voor het kappersvak, duurzaamheid, geld en toekomstdromen. Lees hier alvast een voorproefje.

Ik leerde dat ik eerst moest weten wáárom ik iets ging doen

Narine (21) is 4 jaar kapster bij Hair Plaza in Zwolle, het bedrijf dat haar ooit enthousiast maakte voor het kappersvak. Toen ze 13 was werd ze door eigenaar Huub Eysink gevraagd als kappersmodel en maakte ze kennis met de kapperswereld. Toch ging ze eerst de politieschool doen, maar dat bleek toch niets voor haar. Daarna heeft Narine de kappersopleiding gedaan bij Landstede in Zwolle (niveau 3). Inmiddels werkt ze in de salon waar ze ooit in de stoel zat als model.

Narine: "Ik werkte al tijdens mijn opleiding en ging een dag per week naar school.

Toch merk je dat het in de praktijk anders gaat dan je in de schoolboekjes leert. Op school moet je nog permanenten en watergolven en dat doen wij hier eigenlijk nooit.

Ik leerde de basis op school en in de salon kon ik echt doorgroeien. Hier heb ik veel trainingen gevolgd en uiteindelijk heb ik toch wel het meeste op de werkvloer geleerd.

In de salon komt iemand met een wens en dan moet je echt gaan kijken naar die persoon en wat haalbaar is. Dat is wel wat anders dan op school, waar je zelf een model moest vinden.

Huub (mijn baas) heeft mij geleerd dat ik eerst moet weten wáárom ik een behandeling ga doen. Op school hoefde ik alleen maar te weten hoe ik iets deed. Nu werd ik pas echt getriggerd om na te denken."

Verder lezen

Wil je ook weten waarom Narine kapster is geworden en welke rol duurzaamheid speelt in haar werk? Lees dan verder in het digitale magazine VIBES.! Klik op de fullscreen link of lees meteen hieronder verder op pagina 22 tot 26: