Home Uit het leven van thuiskapster Esmie
PRO NIEUWS

Uit het leven van thuiskapster Esmie

En ik dacht nog aan het begin van 2016: “dit jaar ga ik het wat rustiger aan doen..”.

Het was een zeer bewogen jaar. Naast uiteraard mijn werk, gebeurde er zoveel meer. Zoals ieder gedreven kapper volg ik 1 x per maand trainingen voor profs, regelmatig training bij productleveranciers, en ga ik naar beurzen gaan en het bezoeken van workshops en shows. Bijscholing is een must.

Het begon allemaal met een groot feest

Uitgenodigd door ANKO op het feest voor hun 125 jarig bestaan. Een groot aantal kappers kwamen bij elkaar, gezellig met een hapje en een drankje. De avond werd gevuld met informatieve peptalks en succesverhalen van bekende kappers.

In actie voor Stichting Haarwensen en de Linda Foundation

Voor de plaatselijke ondernemers, dorpsgenoten en mensen uit de wijde omgeving, een gezellige en sfeervolle Ladies Night georganiseerd. Het doel van deze avond was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Haarwensen. De opbrengst d.m.v. de velen sponsoren, een gigantische loterij en een mini veiling, van deze avond was maar liefst € 1080,00. Een zeer mooi bedrag! Om te weten of onze bijdrage op de goede plaats kwam, zijn we op visite geweest bij Haarwensen en hebben we ons uitgebreid laten informeren over het reilen en zeilen binnen hun bedrijf.

esmie-linda-foundation

Ook voor de Linda Foundation hebben we ons ingezet (deze actie loopt nog tot 28 feb.). Door gezinnen die door Linda Foundation zijn geselecteerd gratis te knippen. Om hier extra aandacht aan te geven werd de actie gepubliceerd bij onze regionale krant en vond een Live interview plaats in een radioprogramma. Op deze manier geef je gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben een prachtig cadeau voor de feestdagen. Inmiddels heb ik het eerste gezin al geknipt.

Samen sterk!

esmie-zzp

Verder heel belangrijk voor mij als zzp’er was het lid mogen worden van de professionele zzp kappers Samen sterk! Uiteraard behoor je wel te voldoen aan de nodige eisen. Niet ieder zzp’er/ ondernemer mag zich professioneel noemen.

Nu was mijn eigen website ook hoognodig aan een update toe. Dus een goede reden om eens een fotograaf hierover te benaderen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je website er goed uit ziet. Goede foto’s en een duidelijk website zijn essentieel.

Fitcheck

Als zzp’er bij een zorgverzekering aangesloten met de bij behorende fit check. Uiteraard wil ik geen inkomen verliezen door ziekte. Daarom meegedaan aan een zzp fit check, aangeboden door de zzp zorgverzekering. Deze check geeft inzicht in de huidige leefstijl, cholesterol, bloedsuiker en meer om je gezondheid zo jaarlijks te controleren Na afloop ontvang je een persoonlijk rapport je ziet in één keer waar je goed bezig bent of waar verbeteringen mogelijk zijn. Daaruit volgde een interview. Met de vraag hoe ik als zzp’er omga met de zorg. Het leuke was dat hier ook nog een bijna 3 uur durende fotoshoot aan vastgekoppeld zat door een professionele fotograaf.

Nog een belangrijke ontwikkeling is als zzp’er een AOV verzekering te hebben afgesloten. Om ook bij ziekte toch alles goed onder controle te kunnen houden. We zijn benieuwd wat het jaar 2017 allemaal gaat brengen. Tot nu toe staan al weer 10- trainingen ingepland, look & learns en de eerste shows en beurzen zijn al geboekt.

Testkapper

esmie-tekening

Als test kapper aangemeld bij het merk POP perfect on people. Waarbij ik me bezig heb gehouden met de nodige promo activiteiten om Pop goed onder de aandacht te brengen. Dit merk blijf ik naast het vertrouwde merk Pur Hair handhaven. Over beide merken ben ik zeer te spreken en zijn mij klanten meer dan tevreden.

En dan te bedenken dat ik het allemaal wat rustiger aan wilde doen dit jaar! Want ook probeer ik af en toe wat tijd te besteden aan mijn hobby tekenen.

En dan hebben we te vieren dat ik inmiddels 30 jaar geleden in het kappersvak begon. Maar hier binnenkort meer over!

Lees alle artikelen van en over Esmie Post