Home Tussendoortjes van Kevin Murphy getest
Onze favorieten

Tussendoortjes van Kevin Murphy getest

Een paar maanden geleden kreeg ik een heerlijk gevulde goodybag van Kevin Murphy, waarvan 2 producten er voor mij echt uitsprongen; de Doo.Over en de Shimmer.Shine.

Ik hou van originele producten die echt iets toevoegen aan het al uitgebreide aanbod van haarproducten en voor mij voldeden deze aan die voorwaarden.

Kevin Murphy DOO.OVER

KM-doo-over

De Doo.Over houdt het midden tussen een hairspray en een droogshampoo of volumepoeder en lijkt qua verpakking het meeste op een haarlak. De spray komt in een grote zalmroze bus met krachtige spray. Ik vind de kleur prachtig, maar dat is natuurlijk persoonlijk en eigenlijk gaat het daar helemaal niet om. Maar na een keer gebruik, merk ik dat de geur ook echt verslavend is! Als ik op deze wijze mijn ongewassen haar weer een nieuwe impuls kan geven, dan wil ik dat best!

De geur kan ik het beste omschrijven als - ja heel toepasselijk! - poederig en doet me denken aan boudoirs van weleer. Vrouwelijk en toch niet overheersend, echt heel lekker! Deze spray maakt je haar wat stugger en een beetje dog (dat doet de poeder). Ik vind het fijner in gebruik dan droogshampoo maar nu wacht ik nooit zo lang tussen 2 wasbeurten dus deze voldoet prima. Het product is dus echt multifunctioneel. Ik gebruik het om mijn haar weer even op te peppen of na het wassen om wat meer volume te geven. Mijn haar pluist snel en echte volumeproducten zijn voor mij vaak too much. Ook een haarlak maakt van mijn haar snel een soort suikerspin, maar ik wil tegelijkertijd wel dat het in model blijft zitten.

En daar heb ik nu de Doo.Over voor. Ik gebruik hem met mate, want een van doffe bos haar ben ik niet gediend, maar wel met regelmaat. Na het wassen voor wat extra body en tussen wasbeurten door voor een redo. Deze blijft zeker in mijn kast staan! Leuk is de miniverpakking, die ook verkrijgbaar is. Handig voor in je tas of mee op reis.

Kevin Murphy Shimmer.Shine

KM-shimmer-shine

Deze oliespray komt in de bekende hoekige Kevin Murphy verpakking, maar is bij hoge uitzondering (voor dit merk dan) transparant. Ik begrijp ook wel waarom, want je moed de spray voor gebruik goed schudden zodat de gouddeeltjes goed met de olie vermengen en zo zie je wat je doet. Na het schudden ziet de spray er - vooral op een zonnige dag - heel verleidelijk uit. Het product is bedoeld als glansspray die je haar mooi in de zon laat schitteren en je kunt het ook voor je lichaam gebruiken voor wat shine.

Na de Doo.Over die mijn haar wel dof maakt, wil ik wel wat glans, maar ik merk als snel dat ik heel voorzichtig met dit spul moet zijn, want het maakt je haar snel vettig. Op den duur heb ik de juiste modus voor mij gevonden; ik spray wat in de lucht en dan komt daarvan wel wat op mijn haar neer. Ik merk wel dat mijn haar glans krijgt, maar dat goud zie ik niet echt terug. De olie ruikt heel subtiel, maar wat ik ruik is lekker.

Tja, wat vind ik ervan? Best fijn spul, maar geen 'wow-gevoel' en ik heb echt fijnere haaroliën in m'n kast staan dus ik zie niet echt een verbetering. Omdat ik hem niet zo vaak gebruik, probeer ik de spray op den duur op mijn armen en benen en dan is hij wel lekker en niet te vet. Als je de spray net hebt opgespoten, zie je in het licht wel een gouden schittering, maar na het uitwrijven is die snel weg. Je kunt het niet vergelijken met een highlighter voor je huid bijvoorbeeld. Ik kan me voorstellen dat je dit product meeneemt naar een zonvakantie omdat je het voor zowel je huid als haar kunt gebruiken, maar helaas - het is anders geen blijvertje voor mij.