Home Trendspotting: van cornrows naar boxerbraids
Get the look

Trendspotting: van cornrows naar boxerbraids

Nadat Kim Kardashian haar haren liet vlechten volgens de cornrow-traditie en de black hair scene daar geen enkele erkenning voor gaf, deed dat nogal wat stof opwaaien. Dat de 'boxerbraid' afgeleid is van de cornrow look moge duidelijk zijn. Vraag blijft of het aan de draagster is om de oorsprong een trend te benoemen. Natuurlijk had Kim het kunnen doen als sympathiek gebaar, want voor de black hair industrie was het leuk geweest als de miljoenen volgers van La Kardashian zouden weten dat black hair soms verder reikt dan black hair alleen.

Kim

Instagram @kimkardashian

Cornrows

cornrows-boxerbraids1

Als we even gaan googelen, zien we al snel dat Kim in ieder geval geen nieuwe trend heeft gezet. Tyra Banks, Alicia Keys en zelfs Malia Obama werden al jaren eerder met ingevlochten staartjes gespot. Deze 'cornrows' worden al generaties gevlochten bij meisjes én mannen met kroeshaar. Het is een praktische look die wel even tijd kort, maar wel een paar dagen mooi blijft en bovendien ideaal is om mee te sporten.

Boxerbraids

cornrows-boxerbraids2

Dat dachten blanke sportvrouwen ook en een tijdlang was deze stijl heel populair bij het boxen, vandaar de term 'boxerbraids'. Tegenwoordig is deze stijl gewoon hip en dragen meiden van alle kleuren ze, leuk, mooi en handig voor de sportschool. Maakt het echt uit waar deze trend zijn oorsprong vindt?

Wat vinden jullie, had Kim moeten zeggen dat haar look was geïnspireerd door cornrows?

Bron foto's: www.oqusar.com, www.playbuzz.com, www.thecoveteur.com,
magplanet.com, slodive.com