Home Trends 2015 - Icons of the Hairindustry
Get the look

Trends 2015 - Icons of the Hairindustry

Tijdens de presentatie van de Trendvision 2015 pakte Wella goed uit met prachtige shows van de beste haarstylisten ter wereld. Met voormalig Hairdressers of the Year Hester Wernert Rijn en Mark van Westerop, de internationaal befaamde Britse Hob Academy en het Creative Team van Sebastian. Icons of the Industry werden deze toppers genoemd. Ik zat op het puntje van mij stoel te genieten van de kunstige haarstukken & kapsels.

Nummer-1

Folkloristische bloemenmeisjes

folkloreHester Wernert Rijn

Ze hadden wel iets hippie-achtigs en liefs met hun bloementooien en romantische lange lokken. Hester haalt wel vaker haar inspiratie uit de natuur, maar dit keer zat die natuur wel heel letterlijk in het haar. Lief!

Mijn ogen en handen zijn mijn tools om mee te creëren

Nummer-2

China dolls

AsiaLinksboven: Mark van Westerop| Linksonder en rechts: Hester Wernert Rijn

Met stokjes kan je niet alleen eten, je kunt er ook prachtige kapsels mee maken. Dat liet Hester gisteren zien met haar prachtige uitbundige - op Azië geïnspireerde - haarcreatie. Ook Mark keek voor inspiratie naar het Verre Oosten. De kleuren zijn helemaal van nu; rainbow met een grijs- of bruintint. Mooi!

Nummer-3

Speldenkussens

speldenV.l.n.r.: Hobs Academy | Hobs Academy | BobHead

Dat je met haarschuifjes veel meer kunt doen, hebben we al eens laten zien. De haarstylisten van Hob lieten de speldjes kriskras op het hoofd uitsteken, zodat het leek alsof de modellen metalen kapjes ophadden. De stylsiten van de Belgische salon Bobhead, hielden het rustiger en zetten de speldjes netjes naast elkaar in het haar.

Nummer-4

Woeste Hoogten

woeste-hoogtenBovenste rij: Mark van Westerop | Foto onder: Hester Wernert Rijn
vlechtenV.l.n.r.: Hobs Academy | Hobs Academy | BobHead

Deze prachtige wilde kapsels met hier en daar een vlecht of uitstekende pluk zouden niet misstaan op de Schotse Hooglanden, of in het noorden van Scandinavië, waar de ruige natuur overheerst en haar tol eist. Deze kapsels zijn niet netjes te houden, daar waait de wind door en zijn 'rain proof'. Wel zo handig voor ons Nederlandse klimaat! Vooral Mark liet zich door dit thema meevoeren met zijn collectie 'Unchartered Territories".

Nummer-5

Zoete Nymfen

nymfenMark van Westerop

Lieflijke meisjes met lange golvende haren met hier en daar een pastel gekleurde lok. Haar dat natuurlijk valt, niet te gepolijst is. Leuk dat Mark voor deze look een identieke tweeling had weten te strikken!

Nummer-6

Gloss vs Frizz

glanspluisBovenste rij: Sebastian Creative Team | Foto onder:Mark van Westerop

Met een kwast en het nieuwe Sebastian product - Resintek -  in de hand, schilderden Shay Dempsey en Michael Polsinelli van Sebastian er op los. Het waanzinnige contrast tussen het glad gelakte haar en de uitwaaierende pluizenbos was prachtig. Ook Mark had gebruik gemaakt van dit nieuwe Sebastian wondertje. Gaat dit een nieuwe trend worden? Plat, extreem glanzend haar op je hoofd en de rest lekker laten pluizen! We like!

Nummer-7

Scissorheads

gekniptV.l.n.r.: Hester Werert Rijn | Hobs Academy | Hobs Academy

De stylisten van de Hobs Academy zetten graag de schaar erin en Hester knipt graag ook wat lokken weg. De 'perfect imperfection', alsof het haar bot was afgeknipt, maar dan wel met visie. Met een knipoog naar de Rock 'n Roll street style van de 90's. Ongepolijst, undone, maar als je goed kijkt lijkt overal over nagedacht te zijn. Waarom? Omdat het gewoon klopt wat je ziet!

Een dikke duim omhoog voor de Wella Trendvision shows 2015!